Lars Boom maakt comeback in BinckBank Tour na schorsing
foto: Sirotti
vrijdag 27 juli 2018 om 15:38

Lars Boom maakt comeback in BinckBank Tour na schorsing

Lars Boom zal in de BinckBank Tour (13-19 augustus) zijn rentree maken na een kortstondige schorsing vanwege een slaande beweging in de Ronde van Noorwegen. Dit laat de organisatie van de rittenkoers weten via een persbericht.

Boom beleefde vorig jaar nog een succesvolle editie van de BinckBank Tour, door in de vijfde etappe naar Sittard-Geleen zegevierend over de meet te komen. Hij veroverde en passant ook de leiderstrui, die hij een dag later weer moest afstaan aan landgenoot Tom Dumoulin in de Ardennenrit naar Houffalize. Uiteindelijk eindigde de LottoNL-Jumbo-renner als achtste in de eindstand.

Dit seizoen wil het allesbehalve vlotten voor de 32-jarige Boom, die de eerste maanden van het jaar mistte na een succesvolle operatie aan hartritmestoornissen. Sindsdien heeft de Brabander moeite om weer op niveau te komen. Daarnaast kwam hij in de Ronde van Noorwegen negatief in het nieuws vanwege een handgemeen met de Belg Preben Van Hecke.

Tijdens de tweede etappe zou er net voor Boom onnodig hard geremd zijn door Van Hecke, waardoor onze landgenoot bijna ten val kwam. De voormalig Nederlands kampioen ging vervolgens verhaal halen bij de coureur van Sport Vlaanderen-Baloise. Volgens de jury op een manier niet door de beugel kon, waarna ze besloten om Boom uit koers te halen vanwege een slaande beweging.

Groenewegen, Terpstra en Wellens maken eveneens opwachting
De UCI kwam anderhalve maand later in actie door Boom voor een maand te schorsen. Nu zijn schorsing afloopt, hoopt hij in de BinckBank Tour zijn tweede seizoenshelft in gang te schieten. Hij krijgt onder meer concurrentie van Tim Wellens, Jasper Stuyven en landgenoot Niki Terpstra, die door de organisatie zijn bevestigd.

Bij LottoNL-Jumbo zal ook Dylan Groenewegen – tweevoudig sprintwinnaar in de Tour – zijn opwachting maken. De BinckBank Tour begint op 13 augustus met een vlakke etappe van Heerenveen naar Bolsward.

RIDE Magazine
10 Reacties
Sorteer op:
27 juli 2018 15:50
De laatste , waar we op zitten te wachten!
27 juli 2018 15:54
Ik anders wel. Spreek lekker voor jezelf
27 juli 2018 16:05
Boom is getergd nu en als die dat is moet je uitkijken.
27 juli 2018 16:14
@nickdt, valt wel mee hoor.
Hij schijnt de rest van het seizoen uit te rijden met een muilkorf op.
27 juli 2018 16:45
Moscon en Bouhanni zijn ook bevestigd tevens deze chinese ploeg "Keyi Look cycling team:.
De organisatie overweegt een alternatieve cage-start, hier volgt later meer info over.

On: Komaan Lars!! nogmaals die grinta, en laat zien wat je benen kunnen!!
27 juli 2018 18:02
Lars Boom past met zijn negatief gedrag helemaal niet bij de uitstraling van Lotto Jumbo
27 juli 2018 18:17
Dus als de UCI consequent is (.....) kunnen we dus over anderhalve maand een schorsing van Moscon verwachten? Geen Vuelta én geen WK voor Moscon dus....
27 juli 2018 22:06
@winningmood
Inderdaad, goed nieuws dat ze hem dus (zeer waarschijnlijk) laten gaan.
27 juli 2018 23:22
Fijn dat hij weer mag koersen. Straf uitgezeten en klaar lijkt me. Deze man, ondanks wat een aantal volgers blijken te denken, weet toch altijd een paar mooie overwinningen uit het vuur te slepen. Ik gun hem dan ook van harte eens een voorjaar zonder pech of tegenslag
28 juli 2018 01:18
Heeft Lotto-Jumbo nog wel vertrouwen in Lars Boom?

Journalist Henk Mees stelt zich deze vraag in zijn artikel van 7 juli 2018:
'Lars Boom lijkt het vertrouwen al kwijt bij Lotto-Jumbo' | Regiosport ...

Passage uit voornoemd artikel(Henk Mees):
De vraag is wat er voor Lars Boom nog te redden valt dit seizoen. De najaarsklassiekers? Het WK in Tirol? Lotto-Jumbo lijkt het vertrouwen in hem al kwijt. ,,Lars Boom bezit niet alle stukjes in de puzzel die een toptalent moet zijn. Met zijn naam vindt hij altijd wel een ploeg", zei ploegleider Marijn Zeeman in maart al.

Voorbode
Het leek een voorbode op de aankondiging dat Lars Boom straks op zijn 33ste geen nieuw contract krijgt. Nog maar net hersteld was hij op dat moment van een operatie die een hartritmestoornis moest verhelpen. Van alle klassiekers mocht Boom alleen de Waalse Pijl rijden.

Ik merk dan weer op(Jibi) dat Boom de finish niet haalde. Bron: WVcycling.com.
Begrip voor zijn situatie is het hele jaar al ver weg bij Lotto-Jumbo. Zo komt het vanzelf tot een scheiding.(cit. Henk Mees).

Om te reageren moet je ingelogd zijn.