Lars Boom met Astana in Scheldeprijs

dinsdag 7 april 2015 om 18:18

Komende zondag is het hoofddoel van Lars Boom in het klassieke voorjaar. Dan staat namelijk Parijs-Roubaix op het programma en in die wedstrijd wil de Brabander schitteren. Morgen rijdt de renner van Astana zijn laatste voorbereidingswedstrijd: de Scheldeprijs.

In de Antwerpse wedstrijd start de Nederlander niet als kopman. Bij de Kazachse ploeg is sprinter Andrea Guardini de aangewezen man om het af te maken in de straten van Schoten. Met de afzeggingen van topsprinters als André Greipel, Marcel Kittel en Mark Cavendish behoort de Italiaan zeker tot de favorieten voor de zege.

Dit artikel delen:

15 Reacties

Jopie 7 april 2015 om 18:41

Mijn favoriet voor zondag, heb het gevoel dat hij zondag eindelijk een grote eendagswedstrijd gaat winnen. Bovendien speelt in zijn voordeel dat dit z'n eerste jaar in een nieuwe ploeg is na z'n Rabo/Belkin jaren en dat is vaak een goed voorteken voor een goed resultaat in een grote koers(Nuyens,Flecha,Mollema)

Lennimator 7 april 2015 om 18:44

Heeft hij die kilometers echt nodig?

Gevaarlijke koers qua valpartijen.

Beter focussen op PB.

Turtlehead 7 april 2015 om 18:48

Ach, nu mag ie nog starten :)

Prima toch: beetje meebeulen in de voorjaarszon, donderdag nog een rondje kAsseien en klaar voor zondag.

GROCERY 7 april 2015 om 18:54

Heb toch het idee dat ie niet kan gaan winnen zondag

Timocycling 7 april 2015 om 19:27

@Jopie: Hoe moet hij mannen als Kristoff en Degenkolb kloppen? Bij ze wegrijden is dan de enige optie a la Terpstra gisteren. Echter zullen genoeg mensen willen werken om hem terug te pakken. Ben benieuwd. Ik hoop -wellicht tegen beter weten in- nog altijd op Sep.

Plaggie 7 april 2015 om 19:29

Kilometers niet echt nodig, maar vaak ook een laatste check van het materiaal. Cancellara reed hier ook al vaker op zijn PR-fiets

Jopie 7 april 2015 om 19:36

@timocycling, gewoon door harder over de kasseien te rijden dan Degenkolb en Kristoff. Die kunnen mijn inziens niet tippen aan een Boom in vorm als het puur op over de kasseien rijden aankomt, daarin is hij wat mij betreft top 3 van de wereld. Hij mist alleen een klein beetje inhoud maar als je zag hoe hij afgelopen zondag reed zit dat wel goed. Hij moet nu alleen een keer z'n koppie erbij houden en geen domme foute maken zoals in voorgaande jaren. Bij nat weer zijn zijn kansen nog groter maar daar ziet het niet naar uit.

AndyFränkRadioshack 7 april 2015 om 19:54

Hier dan gewoon in het peleton verschuilen de hele dag? Zou zo min mogelijk risico’s nemen met het oog op zondag. En dan eens wat aanvallender zijn dan gebruikelijk. Lijkt op het einde altijd nog de meeste inhoud te hebben maar lijkt steeds de belangrijkste momenten voor de winst te missen.

Thijs E 7 april 2015 om 20:10

Met Bozic als lead out moet Guardini een ereplaats kunnen rapen. Dan kan Boom mooi de laatste kilometer op kop sleuren om wat bonuspunten bij zijn ploeg te scoren.

alsjewint 7 april 2015 om 20:40

@timocycling

Het zou maar zo kunnen dat renners juist niet willen rijden achter Boom omdat er ook een rappe man bij de achtervolgers zit en die willen ze liever niet in de kaart spelen. Het zal niet de eerste keer zijn dat iemand wegrijdt en de achtervolgers voor mekaar de kastanjes niet uit het vuur willen halen. We gaan het zien zondag. Ik zet Boom alvast bij de kanshebbers.

krypton 7 april 2015 om 20:41

@Thijs E
Met die levensgevaarlijke situaties in de laatste km zou ik me als ik Boom was dan al lekker laten uitzakken.

Kelder is de Man 7 april 2015 om 20:50

Ook voor mij 1 van de grote kanshebbers zondag. Vond m in de RvV behoorlijk gemakkelijk die laatste klimmetjes oprijden, terwijl de rest met de bek open rondreed. En ik hoop het natuurlijk.

Thijs E 7 april 2015 om 21:02

@Krypton: op kop ligt het alleen aan jezelf. En je ziet die stomme paaltjes goed staan.

krypton 7 april 2015 om 21:15

@Thijs E
Nou richting/in die laatste bocht wordt ook veel gevallen, dus om je daar midden in de groep te bevinden lijkt me niet handig voor Boom.

maklukzat 8 april 2015 om 14:21

Ik denk dat Boom deze wedstrijd vooral als training gebruikt.

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.