Lars Boom na eerste cross in twee jaar: “Het viel niet mee”

maandag 7 januari 2019 om 16:27
Lars Boom na eerste cross in twee jaar: “Het viel niet mee”

foto: Cor Vos

Lars Boom maakte gisteren na bijna twee jaar afwezigheid zijn rentree in het veld. In Brussel haalde de wereldkampioen van 2008 het einde van de wedstrijd niet. Hij werd twee rondes voor het einde uit koers gehaald vanwege een te grote achterstand “Het viel niet mee, maar dat hadden we een beetje ingecalculeerd”, vertelde hij aan de NOS.

“Het was een heel technisch rondje en het was heel intensief. Daar heb ik wel op getraind, maar een cross rijden is altijd net iets anders dan een training”, aldus Boom. “Ik begon op de derde rij en kwam redelijk goed uit de startblokken. Ik kon mijn karretje aanhaken bij wat jongens en reed rond de twaalfde plek. Op een gegevenheid kwam de vermoeidheid en begon ik foutjes te maken.”

Boom heeft het veldrijden zien veranderen. “De cross is geëvolueerd. De renners en de parcoursen zijn een stuk technischer geworden. Daarnaast merk ik dat ik de afgelopen jaren weinig op een crossfiets heb gezeten. Dat heb ik de afgelopen maanden wel gedaan, maar het weegt niet op tegen wat die andere jongens kunnen. Daar probeer ik het komende jaar weer in te groeien. Ik vind crossen nog steeds leuk en denk dat het goed is richting het voorjaar. Je rijdt een uur tegen je omslagpunt. Dat heb je straks in de klassiekers ook gewoon nodig. Daarom is het goed.”

Lars Boom in actie in Brussel – foto: Cor Vos

“Volgend jaar wil ik beter voor de dag komen”
De 33-jarige Boom blijft ambitieus. “Als ik een keer een heel goede dag heb en het parcours mij ligt, dan zit top tien of top vijftien er zeker wel in. Maar dan moet het wel allemaal een beetje meezitten. Maar dat zal meer iets zijn voor volgende winter, wanneer ik meer crossen ga rijden. Deze winter rij ik maar drie wedstrijden. Daarna begint eind januari het wegseizoen al. Maar volgend jaar wil ik zeker proberen beter voor de dag te komen. Daarom ben ik nu al begonnen om al wat crossen te rijden.”

Boom rijdt deze winter nog in Otegem (14/1) en Zonnebeke (26/1). “Daar wil ik het beter doen dan in deze cross. Zaterdag rijd ik eerst nog de strandrace van Egmond-Pier-Egmond. Op maandag rij ik dan Otegem. Het parcours daar vergt niet heel veel techniek, maar is vooral gas geven. Dat ligt mij beter dan in Brussel, waar het een stuk technischer was. Dat ben ik toch een beetje verleerd.”

Dit artikel delen:

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.