Lars Boven wint Flanders Tomorrow Tour, slotrit voor Jensen Plowright
foto: Cor Vos (archief)
zaterdag 3 september 2022 om 18:09

Lars Boven wint Flanders Tomorrow Tour, slotrit voor Jensen Plowright

Lars Boven heeft het eindklassement van de Flanders Tomorrow Tour gewonnen. De Nederlander van Jumbo-Visma sloeg op vrijdag de dubbelslag, waarna hij op zaterdag zijn eindzege veiligstelde. Tim Marsman en Aivaras Mikutis eindigden als tweede en derde in het algemeen klassement. Matias Malmberg en Jensen Plowright wonnen de afsluitende ritten. 

Zaterdagochtend werd er tegen de klok gereden in de Flanders Tomorrow Tour. In de 12,7 kilometer lange tijdrit klokte Matias Malmberg uiteindelijk de snelste tijd. De Deense renner van Team ColoQuick was vier seconden sneller dan Tim van Dijke. Lars Boven, die aan de leiding in het algemeen klassement stond, eindigde op negen seconden van Malmberg, wat goed was voor de derde plaats.

In de namiddag stond er dan weer een relatief korte etappe op het programma. In totaal moest er 125 kilometer afgelegd worden, van en naar Handzame. De rit eindigde in een massasprint, die gewonnen werd door Jensen Plowright. De 22-jarige Australiër rijdt in het tenue van Groupama-FDJ. Israeliër Oded Kogut en Belgisch kampioen bij de beloften Jarne Van de Paar eindigden mee op het podium.

Boven kwam bij de eerste renners over de streep en stelde op die manier zijn eindzege veilig in de Flanders Tomorrow Tour. Voor de 22-jarige Boven is het zijn tweede zege in 2022, nadat hij donderdag de tweede etappe van de Belgische rittenkoers won. Nederlander Tim Marsman (Metec-SOLARWATT p/b Mantel) en Litouwer Aivaras Mikutis (Ampler-Tartu2024) eindigden als tweede en derde in het algemeen klassement.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.