Lars van der Haar gaat voor top drie op EK in Rosmalen

dinsdag 23 oktober 2018 om 12:31
Lars van der Haar gaat voor top drie op EK in Rosmalen

foto: PhotoPress

Lars van der Haar heeft de EK veldrijden begin november in Rosmalen met rood omcirkeld in zijn agenda. Het is de plek waar de renner van Telenet Fidea Lions graag zijn kwaliteiten wil tonen. “Voorlopig denk ik dat de derde plek het hoogst haalbare is”, zegt Van der Haar in het persbericht van de organisatie.

Van der Haar is sterk begonnen aan het seizoen. De voormalig Europees kampioen won de cross van Geraardsbergen. “Weliswaar na pech voor Van Aert, maar ik zat wel op de juiste plek om de overwinning op te kunnen eisen”, vertelt de Nederlander. Van der Haar ziet momenteel, net als iedere veldritkijker, dat Mathieu van der Poel en Wout van Aert er qua niveau bovenuit steken. Maar hij verwacht wel voor het podium mee te kunnen doen. “Op de derde plek van het ereschavot ben ik dan ook gebrand”, geeft de 27-jarige crosser aan. “Het probleem is dat overal waar ik goed uit de voeten kan, Mathieu nog beter uit de verf komt. Ook Wout van Aert is van hoog niveau.”

Waarde van een Europese titel vergroot
Het EK veldrijden voor elite mannen werd in 2015 voor het eerst gereden. In Huijbergen pakte Van der Haar de titel. Mathieu van der Poel verdedigt op 4 november in het Autotron in Rosmalen zijn Europese trui. Van der Haar vindt dat het Europees Kampioenschap voor profs de afgelopen jaren snel aan waarde heeft gewonnen. “Al is het nog altijd niet zo groot als een WK of het winnen van een klassement. De concurrentie verschilt nauwelijks van dat van een wereldkampioenschap. Je moet zo’n wedstrijd ook tijd geven.”

Dit artikel delen:

5 Reacties

ASF 23 oktober 2018 om 12:46

Voor plek 3 dus

EddyB1958 23 oktober 2018 om 13:29

In tegenstelling met de weg heeft in het veld deze trui wel een uitstraling.

assen 23 oktober 2018 om 14:43

Mee eens, ik vind het EK veldrijden de op-1-na belangrijkste wedstrijd van het seizoen. Na het BK. ;-)

Adri De Sutter 23 oktober 2018 om 17:35

In een kampioenschap is er maar 1 plaats dat telt en dat is de éérste plaats, de rest is zo vergeten

west 23 oktober 2018 om 21:57

Dan zouden ze voor die rest eigenlijk een truitje moeten ontwerpen. Dan kan men het makkelijker zien en onthouden.

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.