Lars van der Haar: “Iserbyt rijdt op het niveau van Van der Poel van vorig jaar”

zondag 27 oktober 2019 om 18:41
Lars van der Haar: “Iserbyt rijdt op het niveau van Van der Poel van vorig jaar”

Van der Haar als leider van de Superprestige - foto: Cor Vos

Lars van der Haar heeft met een tweede plek in Gavere de leiding veroverd in de Superprestige. De Nederlandse crosser van Telenet-Baloise Lions gaf 43 seconden toe op winnaar Eli Iserbyt. Van der Haar verwacht dat de Belg volgende week een goede uitdager kan zijn voor Mathieu van der Poel, die in Ruddervoorde zijn seizoen begint.

“Ik denk dat Eli nu op het niveau van Mathieu van der Poel van vorig seizoen rijdt”, vertelt Van der Haar in het flashinterview. “We zullen zien wat Van der Poel volgende week kan, in zijn eerste cross zal het voor hem heel lastig zijn.”

Ondanks dat de kleine Nederlander nu leidt in de Superprestige, wil nog niet te ver vooruitkijken in dat klassement. “Ik ben vooral heel blij met die tweede plaats. De leidersplaats zien we op het einde van het seizoen wel”, aldus Van der Haar. Door een foutje moest hij in de achtervolging, precies op het moment dat Iserbyt weg reed. “Niet dat ik Eli had kunnen verslaan vandaag. Hij reed soms tien seconden per ronde rapper dan ik, dus hij was wel de beste vandaag.”

Dit artikel delen:

1 Reactie

hans Coenen 30 oktober 2019 om 14:42

Jammer voor Eli. Mathieu is niet meer de man van vorig jaar maar een jaar sterker .
Eli gaat in een duel met Mathieu nooit winnen.
Maar het blijft een heel goede veldrijder.

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.