Lars van der Haar over hervorming Wereldbeker: “Zorgen er zelf voor dat de sport dood gaat”
foto: Cor Vos
woensdag 23 oktober 2019 om 15:17

Lars van der Haar over hervorming Wereldbeker: “Zorgen er zelf voor dat de sport dood gaat”

Video Lars van der Haar ziet de hervormingsplannen van de UCI voor de Wereldbeker van volgend jaar niet zitten. “Op deze manier maken ze de sport dood”, zei Van der Haar na afloop van de Nacht van Woerden tegen WielerFlits.

Na de Wereldbekercross in Bern is er in de veldritwereld een discussie ontstaan over de plannen van de UCI voor volgend jaar. De federatie wil de Wereldbeker uitbreiden tot 16 manches. In de ogen van Van Der Haars ploegmanager Sven Nys is dit de doodsteek voor het veldrijden. De Woudenberger denkt er precies zo over. “De UCI zegt al een aantal jaar dat het veldrijden dood is, wat in mijn ogen helemaal niet waar is. Maar nu gaan ze er zelf voor zorgen dat de sport doodgaat.”

“Ikzelf vergelijk het met de motorcross. Naast de MXGP is er niks anders meer en dat is wat er ook gaat gebeuren met het veldrijden. Niet alle organisaties kunnen het geld betalen om een Wereldbeker te organiseren. Daardoor gaan crossen zoals Woerden verdwijnen en hou je niks meer over”, aldus de Van der Haar.

In de ogen van de Nederlander is er met het veldrijden niks mis zoals het nu is. Volgens Van der Haar zou er gekeken moeten worden naar landen waar interesse en geld is om een grote cross te organiseren. “We moeten alleen niet kijken naar landen waar dan tijdens de cross alleen een koe en een kip staan te kijken.”

Meer video’s zien uit het peloton?
Abonneer je dan nu op ons YouTube-kanaal!

Geef een reactie