Van der Haar voor de vierde keer de beste in veldrit van Rucphen

Van der Haar voor de vierde keer de beste in veldrit van Rucphen

foto: Cor Vos

Door Tim van Hengel
zaterdag 26 januari 2019 om 16:02

Lars van der Haar heeft voor de vierde keer de Internationale Cyclocross Rucphen op zijn naam gezet. De veldrijder uit Woudenberg schudde half koers Joris Nieuwenhuis af en kwam in het vervolg niet meer in de problemen. Ook in 2013, 2015 en 2017 was hij al de beste. Vorig jaar won David van der Poel de Noord-Brabantse cross.

Van der Haar en Joris Nieuwenhuis schoten uit de startblokken en scheidden zich al in de eerste vijf minuten af van de concurrentie. Nieuwenhuis testte enkele malen zijn concurrent van Telenet Fidea Lions, maar die beet zich stevig vast in het achterwiel van de crosser van Sunweb. Al snel werd duidelijk dat de winnaar van veldrit van Rucphen zou voortvloeien uit deze tweestrijd.

Maar waar Nieuwenhuis in de eerste helft van de koers het initiatief in handen had, draaide Van der Haar halverwege de rollen om. Hij nam de kop en voerde de druk stevig op. Nu was het Nieuwenhuis, die moest zorgen dat het touw niet brak. De Sunweb-renner vocht voor wat hij waard was, maar moest uiteindelijk terrein prijsgeven.

Onbedreigd
Van der Haar kreeg vleugels en leek door de boter te trappen. Zijn voorsprong werd groter en groter en slechts pech leek hem van de winst te kunnen houden. Dat bleef hem bespaard, waardoor hij onbedreigd naar zijn vierde zege in Rucphen kon rijden. Voor Nieuwenhuis restte de tweede plaats, Thijs Aerts klopte Jim Aernouts in de strijd om de laatste podiumplek.

Eerder vandaag zegevierde Inge van der Heijden bij de vrouwen. De Nederlandse veldrijdster van CCC-Liv kwam solo over de streep.

flag-nl Internationale Cyclocross Rucphen 2019
Uitslag mannen
1. flag-nl Lars van der Haar in 1u02m31s
2. flag-nl Joris Nieuwenhuis op 39s
3. flag-be Thijs Aerts op 1m38s
4. flag-be Jim Aernouts op 1m43s
5. flag-nl Stan Godrie op 2m27s
6. flag-be Toon Vandebosch op 2m30s
7. flag-us Stephen Hyde op 2m38s
8. flag-nl Jeroen Meijers op 2m44s
9. flag-be Julian Siemons op 2m47s
10. flag-be Arno Van den Broeck op 3m00s

Dit artikel delen:

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.