Lasse Norman Hansen slaat dubbelslag na waaiers in Herald Sun Tour

Lasse Norman Hansen slaat dubbelslag na waaiers in Herald Sun Tour

foto: Sirotti (archief)

donderdag 1 februari 2018 om 04:52

De eerste etappe in de Herald Sun Tour 2018 is gewonnen door Lasse Norman Hansen. De Deen van Aqua Blue Sport was de snelste uit een kopgroep van negen die ontstond na waaiers in de finale. In de sprint versloeg hij Steele Von Hoff (Bennelong SwissWellness) en Cameron Meyer (Mitchelton-Scott). De 25-jarige renner pakte zo zijn tweede profzege en de leiderstrui.

Kopgroep met onbekende namen
Met proloogwinnaar Edward Clancy (JLT Condor) als leider in het algemeen klassement ging de eerste etappe in lijn van start. De eerste succesvolle aanvalspoging ontstond meteen na de start. Daniel Whitehouse (InterPro Stradalli), Brad Evans (Mobius Bridgelane), Liam Magennis (Drapac EF Cycling), Oliver Martin (Brisbane Continental Cycling Team), Kane Richards (Team McDonalds Downunder) en Mat Ross (KordaMentha Real Estate – Australian National Team) gingen samen ten aanval. De maximale voorsprong van het zestal groeide uit tot bijna vijf minuten. Toen Trek-Segafredo en JLT Condor op kop van het peloton begon te rijden, begon de voorsprong af te nemen.

Op 50 kilometer van het einde was de achterstand van het peloton nog vier minuten. Aan de winderige kustlijn probeerde Trek-Segafredo het peloton in stukken te breken. Ze slaagden hier aanvankelijk ook in, maar hun plannetje ging niet door omdat leider Clancy zich niet liet verrassen.

Wind zorgt voor waaiers
Na een windstille periode gooide dezelfde WorldTour-formatie met nog dertig kilometer te gaan opnieuw de knuppel in het hoenderhok. Ditmaal met succes. Het peloton brak een eerste keer in twee stukken. Een groep van een dertigtal renners vormde de eerste waaier. Proloogwinnaar Clancy miste deze keer de juiste slag. Ondertussen waren de vluchters al ingerekend door het eerste deel van het peloton. Op een goede vijftien kilometer van de streep vond er een volgende verrassing plaats. Mitchelton-Scott trok plots vol door op een stuk in de wind, waarna het eerste peloton opnieuw in twee stukken uiteen brak.

Negen renners waren bij de les: Lasse Norman Hansen, Steele Von Hoff, Cameron Meyer, Koen De Kort, Thomas Stuart, Jeroen Meijers, Damien Howson, Cameron Bayly en Ruben Guerreiro. Zij reden een voorsprong bijeen van maximaal dertig seconden. In de slotkilometer viel het vooraan stil. Titelverdediger Howson speelde alles of niets met nog 900 meter te gaan. Op de streep werd de Australiër nog voorbij gesneld door Lasse Norman Hansen en Von Hoff. De Kort werd vierde, Meijers zesde.

Dit artikel delen:

5 Reacties

Chasse_patate 1 februari 2018 om 06:53

Netjes van De Kort

0
jvh93 1 februari 2018 om 07:16

Vergeet Jeroen Meijers niet die er dus ook netjes bij zat en goede zaken doet voor roompot

0
Chasse_patate 1 februari 2018 om 07:21

@JVH helemaal gelijk. Goede aanvulling.

0
west 1 februari 2018 om 08:48

Als je het zo leest heeft Trek zich puntje bij paaltje aardig laten piepelen. Of het ging ze niet om de eindzege, dat kan ook…

0
vluggejapie 1 februari 2018 om 09:46

Wat west zegt. Als Mads Pedersen bij Koen in het wiel was blijven zitten, reed hij nu toch mooi in de leiderstrui.

0

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.

Populair

Headlines

Materiaalzone