Lat ligt hoog voor Alpecin-Deceuninck: “We willen winnen, maar dat kan altijd tegenvallen”
Van der Poel en Philipsen zijn de speerpunten - foto: Cor Vos
woensdag 28 juni 2023 om 09:28

Lat ligt hoog voor Alpecin-Deceuninck: “We willen winnen, maar dat kan altijd tegenvallen”

De voorbije Tourdeelnames van Alpecin-Deceuninck waren een groot succes en ook dit jaar hoopt de ploeg – met speerpunten Mathieu van der Poel en Jasper Philipsen – weer te schitteren in de Franse ronde. Toch tempert sportief manager Christoph Roodhooft in gesprek met Het Nieuwsblad de verwachtingen.

De nieuwe Tourspecial van RIDE Magazine is een must-have voor echte wielerfans! Onze nieuwe 236 pagina’s dikke zomer-editie is de meest complete Tourgids van deze zomer en staat vol met schitterende wielerverhalen over o.a. Tadej Pogacar, Remco Evenepoel, Fabio Jakobsen, Gio Lippens, Christian Prudhomme en Charlotte Kool. Verzeker je van een heerlijke sportzomer en bestel hem nu online voor slechts € 9,95. Wil je RIDE extra voordelig ontvangen? Neem dan nu een abonnement en ontvang 20% korting!

Alpecin-Deceuninck hoopt met Van der Poel, Philipsen, Quinten Hermans, Jonas Rickaert, Ramon Sinkeldam, Silvan Dillier, Michael Gogl en Søren Kragh Andersen zo goed mogelijk voor de dag te komen in de Ronde van Frankrijk. “Ik denk dat het een logische selectie was, op een heikel punt na”, geeft Roodhooft aan. “Wat het heikele punt was, doet er niet toe. Ik vind het niet gepast om daar hier over te spreken. Wij zijn het gewoon aan onszelf verplicht om de sterkst mogelijke ploeg te selecteren.”

Een ploeg die kan beschikken over kleppers als Van der Poel en Philipsen, heeft de ambitie om etappes te winnen. “Maar hoe langer je met iets bezig bent, hoe meer je beseft hoe moeilijk het soms is om die ambitie waar te maken”, aldus Roodhooft. “Een eerste rit winnen in de Tour is op zich al verdomd moeilijk. Natuurlijk zijn Mathieu en Jasper de geknipte renners. Maar dat waren ze vorig weekend ook op de nationale kampioenschappen en het werd twee keer niks. Het heeft ons wakker geschud.”

We zijn een ploeg die wil winnen, om het even waar, maar dat kan altijd tegenvallen. Het kan een paar keer net niet lukken en voor je het weet ben je aan het prullen. Het kan dus zijn dat we niets winnen in de Tour, maar we zullen het wel geprobeerd hebben.”

Mathieu van der Poel – foto: Cor Vos

Geen revanchegevoelens voor Van der Poel
In Nederland zijn de meeste ogen – natuurlijk – gericht op Mathieu van der Poel. De 28-jarige coureur maakt zich op voor zijn derde Tourdeelname. Vorig jaar kende hij een Tour om snel te vergeten, wat mogen we dit seizoen verwachten van de alleskunner? “Ik denk niet dat hij met grote revanchegevoelens aan de start staat”, laat Roodhooft weten. “Vorig jaar was hij niet goed, deze keer is de conditie beter. Die Tour van vorig jaar was niet leuk, dat zal hem geen tweede keer overkomen.”

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.