Verdonschot beste in het zand tijdens Zilvermeercross, Van Anrooij tweede

zondag 1 december 2019 om 14:32
Verdonschot beste in het zand tijdens Zilvermeercross, Van Anrooij tweede

Foto: Cor Vos

Laura Verdonschot heeft in Mol een knappe overwinning geboekt. De Belgische schreef er de Zilvermeercross op haar naam, door de Nederlandse dames Shirin van Anrooij en Inge van der Heijden achter zich te houden.

Beloftewereldkampioene Van der Heijden was bij afwezigheid van onder andere Sanne Cant, Annemarie Worst, Ceylin Alvarado en Yara Kastelijn vandaag op papier de grootste naam aan het vertrek in Mol. En dus vond de Nederlandse er niets beters op dan meteen het initiatief op zich te nemen.

In de Zilvermeercross staat traditioneel het zandstrand centraal. Een foutje is daar snel gemaakt, en dus was het ook nu niet lang wachten op de eerste verschillen. Na een rondje vertoefden alleen nog de piepjonge Shirin van Anrooij en Manon Bakker in het spoor van de bedrijvige Van der Heijden. Ondanks de afwezigheid van veel toppers waren het dus weer de Nederlandse dames die domineerden.

Verdonschot komt traag op gang
Maar dat was buiten de Belgische Laura Verdonschot gerekend. Verdonschot had haar start een beetje gemist en werkte ook een dramatische eerste zandpassage af. Toch kwam Verdonschot snel weer in haar ritme en reed ze in een ruk naar het leiderstrio. Daar wisselde ze de koppositie rondenlang af met Van der Heijden.

Na twintig minuten leek de wedstrijd dan toch in een definitieve plooi te vallen. Van der Heijden reed fantastisch door het zand en smeerde de rest zomaar even een achterstand van meer dan tien seconden aan. Toch vonden Verdonschot en Van Anrooij nog een tweede adem en gingen op twee ronden van het einde weer op en over Van der Heijden. Verdonschot had nog zoveel over dat zij in het zand alleen kon wegrijden. Zij hield wél stand.

Zilvermeercross Mol 2019
1. flag-be Laura Verdonschot (Pauwels Sauzen-Bingoal)
2. flag-nl Shirin van Anrooij (Team 185)
3. flag-nl Inge van der Heijden (CCC)
4. flag-nl Manon Bakker (Experza)
5. flag-be Loes Sels (IKO-Crelan)
6. flag-nl Lindy van Anrooij (Team 185)
7. flag-be Kim Van de Steene (Tarteletto-Isorex)
8. flag-nl Aniek van Alphen
9. flag-be Karen Verhestraeten (IKO-Crelan)

Dit artikel delen:

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.