Laura Verdonschot, Loes Sels na de Zilvermeercross

Laura Verdonschot, Loes Sels na de Zilvermeercross

foto: PhotoPress.be

zondag 2 december 2018 om 20:00

In de rubriek WielerFlits Kort bundelt WielerFlits al het nieuws dat de site nog niet gehaald heeft. Vandaag onder meer met de reacties van Laura Verdonschot en Loes Sels op de Zilvermeercross in Mol.

Verdonschot grijpt naast zege: “Sanne sterker langs het water”

“Ik moest vandaag niet onderdoen in de zandstroken, maar Sanne was sterker langs het water”, was de eerste reactie van Laura Verdonschot na haar tweede plaats. Ze moest in de sprint de wereldkampioene voor laten gaan. “In de laatste loopstrook liep Sanne heel snel, ik moest alles geven om ze bij te houden. Ik wilde nog sprinten, maar voelde de verzuring tot achter mijn oren. Sanne is één van de snelste uit het pak. Als je er niet kan van afgeraken onderweg, is het quasi ondoenbaar om haar te kloppen in de sprint.

Zaterdag was Verdonschot niet van de partij. Dat hielp haar vandaag. “Ik was wel fris vandaag. Ik heb de laatste drie weekends al dubbel gereden”, legt ze uit. “Dat is voor mijn leeftijd zeker voldoende, maar we hebben er nu dus voor gekozen om alleen op zondag te rijden. Ik moet nog een beetje keuzes maken. We hebben voor Mol gekozen, omdat ik goed door het zand kan rijden.”


Loes Sels: “Was zoeken naar ritme vandaag”

Loes Sels kwam net te kort voor een plekje in de beslissende vluchtgroep van drie. De renster van Pauwels Sauzen-Vastgoedservice moest dus genoegen nemen met de vierde plek. “Het was zoeken naar ritme vandaag, dat lukte niet goed”, zei ze direct na afloop in het flashinterview. “Ik was wel gestart op iets te platte tubes, daar had ik mij wat druk in gemaakt. Ik kwam er op einde wel door, maar had daarvoor te veel kleine foutjes gemaakt. Ik denk dat ik zonder slechte openingsrondes wel meegedaan had, maar was niet zo, hé… Het is al bij al een teleurstellend weekend. Ik verlang veel van mezelf, en had gehoopt mee te doen om te winnen.”

Dit artikel delen:

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.