Laura Verdonschot sukkelt met knie, maar stelt operatie uit
foto: PhotoPress.be
donderdag 27 december 2018 om 19:06

Laura Verdonschot sukkelt met knie, maar stelt operatie uit

Laura Verdonschot sukkelt al meer dan een week met een knieblessure. De Belgische zal – om het probleem te verhelpen – onder het mes moeten, maar hoopt de operatie uit te stellen tot na het veldritseizoen. Dit laat haar ploeg Marlux-Bingoal weten in een persbericht.

Verdonschot eindigde op 18 december nog op het podium van de Scheldecross van Antwerpen, maar kreeg niet lang daarna last van haar rechterknie. Vooral tijdens duurtrainingen voelde ze pijn. Hierop besloot de veldrijdster om rust in te lassen, en te passen voor de Wereldbeker van Namen.

Verdonschot liet zich bovendien onderzoeken door sportchirurg Toon Claes. Die kwam tot de volgende conclusie: littekenweefsel ter hoogte van de knieschijf. “Het probleem kan enkel worden opgelost met een kijkoperatie”, aldus Verdonschot. “Daarna moet ik vier weken verplicht rust houden. Dat zou in de praktijk het einde van mijn seizoen betekenen.”

Druk programma 
De 22-jarige renster stelt de operatie dan ook uit tot na het veldritseizoen. “Ik probeer nu gewoon de pijn te verbijten. Ik kan het probleem niet erger maken door te blijven crossen, al moet ik wel opletten voor compensatiegedrag”, zo laat Verdonschot weten.

De renster van Marlux-Bingoal maakte woensdag haar rentree in de Wereldbeker van Zolder. Doordat Verdonschot in het begin werd opgehouden door een val, zat een goede klassering er nooit in. “Maar ik had gelukkig weinig last van mijn knie”, vertelt ze hoopgevend. Ze zal dan ook starten in Loenhout, Diegem en Baal. “Ideaal om de conditie weer op te bouwen na de verplichte rust.”

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.