zondag 4 februari 2024 om 10:57

Laura Verdonschot verbaast zichzelf met beste prestatie ooit op WK veldrijden

Video Laura Verdonschot eindigde zaterdag – tot haar eigen verrassing – als vijfde op het WK veldrijden in het Tsjechische Tábor. Ze was daarmee ook (veruit) de beste Belgische in de daguitslag. “Ik ben heel erg trots op deze prestatie”, liet ze na afloop weten voor de camera van WielerFlits.

Verdonschot kwam in de eerste ronde nog moeilijk op gang, maar kwam daarna beter in haar ritme en wist zich zo naar een vijfde plaats te knokken. “Dit maakt me echt trots. Ik dacht zelf al na over een top 5-klassering, maar als je het dan ook realiseert, is dat des te fijner. Voor de start dacht ik nog dat het parcours misschien iets te lastig zou zijn, maar blijkbaar was het voor iedereen zwaar.”

Voor de 27-jarige Verdonschot, die bezig is aan een zeer constant seizoen, is het ook een beetje een sportieve revanche op het BK in Meulebeke. Toen moest ze – nog maar eens – haar meerdere erkennen in Sanne Cant. “Die Belgische titel is een gemiste kans. Ik weet nog altijd niet wat er is fout gelopen, maar er bij blijven stilstaan heeft ook geen zin.”

“Ik had wel zoiets van: ok, ik greep naast de Belgische titel, ik wil nu wel een goed WK rijden. Ik had nog een rekening openstaan. Ik ben trots dat ik het hier kan rechtzetten. Ik heb nu nog altijd geen trui, maar dat is maar zo. Ik ben trots op wat ik heb gepresteerd.”

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.