Laura Verdonschot zet punt achter veldritseizoen
foto: Cor Vos
donderdag 4 februari 2021 om 14:51

Laura Verdonschot zet punt achter veldritseizoen

Laura Verdonschot komt dit seizoen niet meer in actie. Onderzoeken toonden aan dat een verhoogd trainingsvolume het lichaam van Verdonschot overmatig heeft vermoeid. In overleg met haar ploeg Pauwels Sauzen-Bingoal is besloten om vroegtijdig een rustperiode in te lassen.

In een poging om op haar 24ste een stap voorwaarts te zetten, schroefde Verdonschot in samenspraak met haar persoonlijke trainer de voorbije maanden het trainingsvolume stevig op. Het lichaam van de veldrijdster bleek door de bijkomende trainingsarbeid echter overmatig vermoeid geraakt.

Om geen extra schade te berokkenen, is besloten om vroegtijdig een punt te zetten achter haar veldritseizoen. “Na mijn 26ste plaats op het WK heb ik twee nachten wakker gelegen”, zo vertelt Verdonschot. “Die uitslag op dat parcours, dat was abnormaal slecht. Het seizoen begon nochtans goed, maar de voorbije weken ging het almaar slechter.”

Moeilijke keuze 
“Iedereen zag dat ik niet mijn normale niveau haalde”, zo klinkt het. “Er komen nog enkele crossen die me goed liggen, het seizoen beëindigen is dus een moeilijke keuze. Maar het is wel de enige juiste keuze. Ik ga nu zes weken in rust, zodat ik volledig hersteld aan de opbouw naar het volgende seizoen kan beginnen.”

Verdonschot begon het seizoen nog met meerdere top 10-noteringen in Belgische en internationale crossen. Zo werd ze onder meer zesde in de Superprestigeveldrit van Ruddervoorde en zevende in de Superprestigecross van Gieten. In de Zilvermeercross van Mol (16 januari) reed ze voor het laatst een goede uitslag: zevende.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.