Laurens De Plus: “Ben heel blij met deze prestatie”
foto: Cor Vos
donderdag 15 augustus 2019 om 19:16

Laurens De Plus: “Ben heel blij met deze prestatie”

Laurens De Plus was vandaag een van de sterkste renners in de BinckBank Tour. De kopman van Jumbo-Visma viel meerdere keren aan in de Ardennenetappe in en rond Houffalize, maar hij wist Tim Wellens en Marc Hirschi niet te lossen. In de sprint moest De Plus genoegen nemen met plaats drie. “Ik ben heel blij met deze prestatie”, is zijn eerste reactie.

De Plus liet zich zien in de vierde etappe, maar de klimmer bleek aan het einde niet snel genoeg om Wellens en Hirschi uit te dagen. “Het is de eerste keer dat ik als kopman wordt uitgespeeld binnen de ploeg en ik heb echt uitgekeken naar deze etappe. We hebben als team geprobeerd om de koers zo hard mogelijk te maken. Dat is voor mij ideaal.”

“Iedereen reed op een gegeven moment echt à bloc. Ik heb het een paar keer geprobeerd, maar ik ben niet explosief genoeg om die mannen te kloppen in de sprint.” De 23-jarige Belg vindt zichzelf nu terug op de derde plaats in het klassement, op veertien seconden van de nieuwe leider Wellens.

Het belooft echter nog een spannende ronde te worden, met een individuele tijdrit in Den Haag en de afsluitende kasseienetappe met aankomst op de Vesten in Geraardsbergen. “Ik kijk nu al uit naar de tijdrit van zaterdag en hopelijk kan ik daar nog wat tijd goed maken met het oog op Geraardsbergen. Ik woon daar in de buurt, dus ik ken de wegen goed.”

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.