Laurens De Plus: “Ik dacht dat het onhaalbaar was”

zondag 18 augustus 2019 om 16:53

Laurens De Plus had niet gedacht dat het nog kon, maar hij wist op de slotdag van de BinckBank Tour dan toch de eindzege te pakken. Na een late aanval met Greg Van Avermaet en Oliver Naesen pakte De Plus genoeg tijd om Tim Wellens uit de leiderstrui te rijden. “Ik kan het amper geloven”, zegt hij in het flashinterview.

“Ik was voor de start blij met een podiumplek. Voor de Bosberg versnel ik om wat seconden te nemen in de Gouden Kilometer, maar plots waren we met drie weg”, aldus De Plus over het ontstaan van de kopgroep. “Ik probeerde aan te klampen en was blij dat ik mee kon tot de finish en daardoor de BinckBank Tour kan winnen.”

“Ik snakte naar een eerste overwinning”, vertelde de klimmer van Jumbo-Visma. Hij had niet gedacht dat hij Wellens nog kon verslaan. “Tim reed zo sterk in de Ardennen, dat ik dacht dat het onhaalbaar was. Ik had vanmorgen niet gedacht dat het ging lukken. Deze week was heel lastig door het overlijden van Bjorg Lambrecht. Ik twijfelde of ik moest starten, maar ik ben blij dat ik hem zo kan eren. Hij was altijd bij mij. Deze is voor hem.”

Dit artikel delen:

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.