Laurens De Plus: “Ik herhaal wat ik al eerder zei: Steven pakt hem”

zaterdag 20 juli 2019 om 19:38

Laurens De Plus bleef samen met George Bennett het langst bij kopman Steven Kruijswijk in de veertiende Touretappe. Tot in de laatste drie kilometer van de mythische Tourmalet stond hij de Nederlander bij. Kruijswijk zou zelfs zeggen dat hij zijn ploegmaats tot kalmte moest manen.

“Het is ongelooflijk hoe we als ploeg rijden. We hebben dan wel niet de gele trui, maar de gele droom blijft maar duren”, reageerde De Plus na afloop. “We zitten in een goede flow. Vandaag was het eigenlijk niet het plan om de koers zo in handen te nemen op de Tourmalet, maar Steven zei dat hij super was en ik heb dan maar de kop genomen.”

“Ik weet niet wat er allemaal gebeurt voor ons in de Tour. Steven gaat nooit kapot. De laatste Alpenritten hebben we verkend. Dit is een unieke kans voor Steven in zijn carrière. Ik herhaal wat ik al eerder zei: Steven pakt hem”, zei een zelfverzekerde De Plus. “Voor mij is het ook nieuw. Ik voelde me goed en hoop dat ik goed herstel.”

“Ik was verrast dat er mannen aan het lossen waren op de eerste klim. Ik voelde me juist goed en dat gaf vertrouwen”, aldus de Belg.

Dit artikel delen:

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.