Laurens De Plus na vierde plek in Dauphiné: “Wellicht in de Vuelta een eigen klassement nastreven”
foto: Cor Vos
maandag 10 juni 2024 om 10:49

Laurens De Plus na vierde plek in Dauphiné: “Wellicht in de Vuelta een eigen klassement nastreven”

Laurens De Plus heeft in het Critérium du Dauphiné zijn visitekaartje afgegeven. De Belg in dienst van INEOS Grenadiers ontpopte zich van meesterknecht tot serieuze concurrent en kwam net tekort voor het podium. Opent dit nieuwe kansen voor De Plus? “Ik ken mijn rol binnen de ploeg”, vertelt de Belg aan Het Nieuwsblad

De nieuwe Tourspecial van RIDE Magazine is een must-have voor echte wielerfans! Onze nieuwe 236 pagina’s dikke zomer-editie is de meest complete Tourgids van deze zomer en staat vol met schitterende wielerverhalen over o.a. Tadej Pogacar, Remco Evenepoel, Fabio Jakobsen, Gio Lippens, Christian Prudhomme en Charlotte Kool. Verzeker je van een heerlijke sportzomer en bestel hem nu online voor slechts € 9,95. Wil je RIDE extra voordelig ontvangen? Neem dan nu een abonnement en ontvang 20% korting!

Deze Tour de France is het dus niet voor De Plus zelf. Met mannen als Geraint Thomas, Tom Pidcock, Egan Bernal én Carlos Rodríguez in de gelederen is er voor de Belg een rol als superknecht weggelegd. “Ik ben er gelukkig en weet waarvoor ik naar deze ploeg ben gekomen. Alles is in functie van Rodríguez en Egan Bernal en daar ben ik heel blij mee. Dat Carlos hier nog de rit wint, is fantastisch voor de ploeg. De kaarten liggen goed voor juli.”

De goede prestatie van De Plus kwam voor hemzelf ook enigszins als een verrassing. De mogelijkheid om voor individuele kansen te gaan zet hij niet uit het hoofd. “Dit verbaast me. Ik voelde wel dat ik een heel goede dag had, maar dat ik kon aanvallen en top vijf kon rijden, had ik niet verwacht. Wie weet later op het jaar, in de Vuelta bijvoorbeeld, kan ik eens een eigen klassement nastreven.”

Eerst de Tour de France. Ter voorbereiding wacht er nog een hoogtestage. “Ik rijd nu met de auto naar Isola voor een nieuwe hoogtestage samen met Geraint Thomas. Daar blijf ik tien dagen. De week voor de Tour kom ik terug naar huis om even te rusten en dan is het tijd voor de Tour de France.”

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.