De Plus over ketonengebruik: “Het smaakt met veel verbeelding naar gin-tonic”
foto: Cor Vos
dinsdag 26 november 2019 om 16:58

De Plus over ketonengebruik: “Het smaakt met veel verbeelding naar gin-tonic”

Richard Plugge maakte in juli bekend dat Jumbo-Visma gebruikmaakt van ketonen. Dinsdag bevestigde ook Laurens De Plus gebruik te maken van het wonderdrankje. “Niet iedereen in het team gebruikt het, maar ik voel me er goed over. Met een beetje verbeelding smaakt het naar gin-tonic”, zo tekent de klimmer op. 

“Ik ben blij dat ik het kan gebruiken en dat er niet hysterisch over gedaan wordt”, gaat hij verder tegenover CyclingNews. “Alleen op de manier waarop ketonen gebruikt worden, kan het verschil gemaakt worden. Als je bij Jumbo-Visma aangeeft dat je ketonen wil gebruiken, regelen ze alles voor je en nemen ze het op in je voedingsplan.”

Ketonen zijn een voedingssupplement dat niet op de dopinglijst staat. Volgens een onderzoek van de KU Leuven kunnen ketonen de prestaties van een duursporter tot wel vijftien procent verbeteren, maar er doen zich verschillende verhalen over het product in de rondte.

Volgens de uitvindster van ketonen zijn er momenteel zes teams in de Tour de France die gebruikmaken van het supplement. Sunweb laat het ‘wonderdrankje’ links liggen omdat er maar weinig bekend is over de gezondheidseffecten op lange termijn.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.