Laurens De Vreese (30) op weg naar Cofidis?
©Cor Vos
dinsdag 4 juni 2019 om 18:24

Laurens De Vreese (30) op weg naar Cofidis?

Komt er na vijf jaar een einde aan het verblijf van Laurens De Vreese bij Astana? De 30-jarige Oost-Vlaming kan bij het Kazachse team blijven, maar heeft ook een – financieel aantrekkelijker – voorstel van Cofidis op zak.

Na drie jaar Topsport Vlaanderen en een jaartje Wanty-Groupe Gobert koos Laurens De Vreese voor een avontuur bij Astana. Daar ontpopte De Vreese zich de voorbije vijf jaar tot luxeknecht. Eind dit jaar is de Oost-Vlaming echter einde contract.

De Vreese kan blijven bij Astana, maar het voorstel dat teammanager Vinokourov hem deed, is financieel niet bepaald het meest indrukwekkende uit de wielergeschiedenis. Met Cofidis is er echter een meer dan degelijk alternatief. Daar is wel een voorwaarde aan verbonden: Cofidis zoekt nog een extra kopman voor het voorjaar om De Vreese aan te koppelen. Wordt vervolgd, dus…

Er zijn overigens nog een aantal andere teams geïnteresseerd in de diensten van de Mellenaar. Maar naar verluidt voorlopig onvoldoende concreet om in aanmerking te komen voor een overstap.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.