Laurens De Vreese: “Mooie kans om onze kleuren te tonen”

woensdag 14 augustus 2019 om 19:40
Laurens De Vreese: “Mooie kans om onze kleuren te tonen”

foto: Cor Vos

Laurens De Vreese beleefde een veelbewogen dag in de BinckBank Tour. In de derde etappe rond Aalter maakte hij deel uit van de vroege vlucht, die al werd bijgehaald op zeventig kilometer van de finish. En amper 25 kilometer verder was hij betrokken bij een valpartij.


“Het was ons doel om in de kopgroep te komen, dus besloot ik aan te vallen en we raakten weg met een kleine groep”, keek De Vreese terug op de derde etappe. Hij vormde een kopgroep met wereldkampioen puntenkoers Jan-Willem van Schip, Aaron Verwilst en Viacheslav Kuznetsov, die al spoedig wegviel door een lekke band. “Het was goed voor mij om deze inspanning te leveren en een mooie kans om onze kleuren aan de voorkant van de koers te laten zien.”

“Maar door de harde wind en doordat we een vluchter verloren door een mechanisch probleem, wisten we dat het moeilijk zou worden om de voorsprong vast te houden tegen een peloton dat begon te achtervolgen.” En uiteindelijk werd de kopgroep met De Vreese opgeslokt op zeventig kilometer van de finish. “Het was een nerveuze dag met wat valpartijen. Nadat we waren teruggepakt, was ik betrokken bij een val, maar zonder ernstig letsel.”

“Ik keerde terug in het peloton en probeerde Davide Ballerini in een goede positie te krijgen, maar hij werd opgehouden door een valpartij in de finale. Nu kijken we uit naar morgen, wanneer ik zo hard mogelijk ga werken voor Davide Ballerini en Manuele Boaro. Zij gaan morgen een sterke wedstrijd rijden.”

Dit artikel delen:

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.