Laurens Huys (22) ruilt Bingoal-Pauwels Sauces WB voor Intermarché-Wanty Gobert
foto: Cor Vos
Nico Dick
dinsdag 20 juli 2021 om 15:29

Laurens Huys (22) ruilt Bingoal-Pauwels Sauces WB voor Intermarché-Wanty Gobert

Laurens Huys ruilt het ene Waalse team in voor het andere. Na twee jaar bij Bingoal-Pauwels Sauces Wallonie Bruxelles maakt de 22-jarige Oost-Vlaming eind dit seizoen de overstap naar Intermarché-Wanty Gobert. Dat werd ons uit goede bron bevestigd bij de start van Ronde van Wallonië.

Huys is niet de grootste naam uit het peloton, maar hij verdiende het voorbije anderhalf jaar wel reeds zijn strepen en wordt door kenners zeker naar waarde geschat. Zijn resultaten van dit jaar zijn ook veelbelovend: Huys werd zesde in het eindklassement van de Ronde van Hongarije en vijfde in dat van de Alpes Isères Tour.

De Buggenhoutenaar is een product van Lotto Soudal. Hij reed van 2017 tot 2019 in het beloftenteam dat door de nationale loterij ondersteund wordt. Eind 2019 liep hij stage bij Wallonie Bruxelles en mocht er na afloop een tweejaarscontract tekenen. Vanaf volgend jaar zal hij dus de kleuren van Intermarché-Wanty Gobert verdedigen.

Intermarché-Wanty Gobert toonde zich de voorbije maanden al behoorlijk actief op de transfermarkt. Onder meer Alexander Kristoff, Gerben Thijssen, Dimitri Claeys en Kobe Goossens versterken de ploeg van manager Bourlart. En in de wandelgangen wordt ons ook verteld dat de Poolse sprinter Stanislaw Aniolkowski vanuit Bingoal-Pauwels Sauces WB de overstap zal maken, maar dit nieuws kregen we voorlopig nog niet bevestigd.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.