Laurens Sweeck derde in Kruibeke: “Kon Lars van der Haar nog net uit het wiel rijden”

maandag 19 september 2022 om 07:30
Video

Laurens Sweeck finishte als derde in de Exact Cross Kruibeke. De Belgische crosser kwam voor het in eerst in actie voor zijn nieuwe ploeg, Crelan-Fristads. “Ik had wat gezonde stress vandaag, maar dat kwam ook door het latere startuur van vandaag.”

“Het gevoel was nog niet optimaal vandaag”, vertelde Sweeck na afloop aan WielerFlits. De 28-jarige veldrijder reed constant vooraan in koers, maar kon uiteindelijk niet reageren op de beslissende aanval van latere winnaar Michael Vanthourenhout. “Ik had er geen antwoord op. Daarna stond ik in de achtervolging er ook alleen voor.”

In de laatste rondes reed uiteindelijk ook Eli Iserbyt weg van Sweeck, waarna Lars van der Haar ook nog sterk kwam opzetten. “Ik voelde hem echt nog komen. Volgens mij zat hij zelfs even in mijn wiel. In de laatste stroken moest hem nog uit mijn wiel rijden.” Sweeck slaagde daar ook in, waardoor hij op het podium kon klimmen in Kruibeke. “Het is eigenlijk wel goed dat ik op die manier nog een soort kleine finale kon rijden.”

Sweeck had het ook over een zware en lastige cross, zeker voor de tijd van het jaar. “De sterkste kwam hier echt wel naar boven, en uiteindelijk is die (Vanthourenhout, red.) ook gewonnen.”

Dit artikel delen:

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.

Populair

Headlines

Materiaalzone