Laurens Sweeck: “Had het gevoel dat ik mee kon doen voor de winst”

zondag 10 november 2019 om 17:28
Laurens Sweeck: “Had het gevoel dat ik mee kon doen voor de winst”

Laurens Sweeck (rechts) - foto: Cor Vos

Laurens Sweeck beëindigde het EK veldrijden als derde, maar dacht mee te kunnen doen om de winst. Dat vertelt de Belgische crosser na afloop tegen WielerFlits. “Die laatste twee rondes maak ik te veel fouten om daar echt nog in aanmerking voor te komen”, aldus Sweeck.

Sweeck werkte zich in Silvelle op naar het podium. Hij maakte een inhaalslag. “Ik wilde mij in het begin niet voorbij rijden. Ik had de benen om te winnen, maar ik maak de laatste twee ronden te veel fouten. Ik ben nog gevallen en drie keer in die gracht gesukkeld. Ik wilde te snel zijn en dan misstap je een keer. Dan ben je weer een paar seconden kwijt”, legt hij uit.

Hij kwam uiteindelijk tekort om in de slotrondes Mathieu van der Poel en Eli Iserbyt te volgen. “Mathieu had nog een versnelling in huis, dat is duidelijk. Ik denk dat iedereen op de limiet zat, anders waren de verschillen groter geweest. Iedereen heeft zich geweerd zoals het moest. De sterkste ging uiteindelijk wel winnen”, weet Sweeck. “Ik ben content dat ik op het podium sta, maar ik denk dat ik de benen had om nog beter te doen.”

Dit artikel delen:

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.