Laurens Sweeck: “Ik hoop deze vorm door te trekken”

Laurens Sweeck: “Ik hoop deze vorm door te trekken”

foto: PhotoPress.be

zaterdag 8 december 2018 om 17:48

Nadat Maud Kaptheijns bij de vrouwen haar eerste zege van het seizoen wist te boeken, was het bij de mannen Laurens Sweeck die als winnaar over de streep kwam in Essen. “Ik voelde me dit seizoen nog niet vaak zó goed”, zo liet de 24-jarige renner weten in het flashinterview.

Sweeck reed na ruim twintig minuten weg bij de tegenstand, om de rest van de cross solo af te werken. “Ik had in het begin echt overschot, maar toch verbaasde het me dat ik meteen zo’n grote voorsprong kreeg. De wind speelde daarna nog een grote rol, maar het bleek uiteindelijk genoeg.”

Het is voor de renner van Pauwels Sauzen-Vastgoedservice zijn tweede zege van het seizoen. Eerder won hij de GP Neerpelt. “Ik had op stage al een goed gevoel. Ik ben prima op dreef, en hoop dit ook door te trekken. Het is nu nog twee weken tot de kerstperiode.”

Kampioenschappen
Vorig jaar maakte Sweeck het Van Aert knap lastig op het BK in Koksijde. Hij hoopt ook dit jaar weer goed voor de dag te komen tijdens de kampioenschappen. “Ik zal er alles aan doen om top te zijn”, is Sweeck ambitieus. “De kampioenschappen zijn voor iedereen belangrijk.”

Dit artikel delen:

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.

Wielernieuws

Materiaalzone

Populair