Laurens Sweeck: “Ik verwacht al snel een schifting”

vrijdag 29 januari 2021 om 12:54
Video

In aanloop naar het WK veldrijden in Oostende gaat het vooral over Mathieu van der Poel en Wout van Aert, maar Laurens Sweeck hoopt als zandspecialist toch ook een rol van betekenis te kunnen spelen. “Ik verwacht al snel een eerste schifting”, zo laat hij weten voor de camera van WielerFlits.

Sweeck staat al jaren te boek als een echte zandkliever en dus lijkt er zondag wel wat mogelijk in Oostende. “Toch gaat het voornamelijk om de conditie”, aldus de 27-jarige crosser. “Je moet daarnaast ook een spoor hebben om in het zand te rijden. Als iedereen gaat lopen heb ik zelf ook geen kans. Ik kan ook niet elke ronde het spoor maken, dat is niet vol te houden.”

Sweeck verwacht dus al snel een eerste schifting. “Het zwaarste gedeelte is het strand. Daar worden de kaarten op tafel gelegd. Ik moet van de tweede startrij komen, dat kan goed en slecht uitdraaien. Ik zal zeker proberen om zo lang mogelijk mee te gaan, als ik mij goed kan positioneren. Als ik die kans niet heb, zal ik eerder kijken naar eremetaal.”

Suprematie 
Met Van der Poel en Van Aert zijn er twee uitgesproken favorieten voor de wereldtitel. Sweeck over de suprematie van deze twee veldrittoppers. “We leggen er ons niet echt bij neer, maar het is wel een beetje de realiteit. We voelen ook hoe rap ze rijden. Die gaan niet opeens twee minuten trager rijden. Integendeel, op een WK rijden ze vaak nog rapper.”


Meer video’s zien uit het peloton?
Abonneer je dan nu op ons YouTube-kanaal!

Dit artikel delen:

1 Reactie

j Broeders 30 januari 2021 om 08:25

Mocht het uitzonderlijke geval zich voordoen dat Sweeck voorop ligt omdat hij door een spoor in het zand rijdt en Mathieu ‘m niet kan bijhouden (wat niet gaat gebeuren), dan kan Mathieu nog wat aan het Nederlandse team hebben.
David moet dan als achterblijver strategisch elke ronde het spoor kapot lopen.

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.