Laurens Sweeck toch aan de start in veldrit Essen

woensdag 4 december 2019 om 15:39
Laurens Sweeck toch aan de start in veldrit Essen

foto: Cor Vos

Laurens Sweeck heeft de Ethias Cross van Essen van komende zaterdag toegevoegd aan zijn programma. Oorspronkelijk zou de geboren Leuvenaar niet starten, maar nu zal hij zijn zege van vorig jaar toch proberen te verdedigen.

Sweeck is momenteel in Spanje op trainingsstage, maar tekent zaterdag opnieuw present in de veldrit van Essen. Jurgen Mettepenningen, teammanager van Pauwels Sauzen-Bingoal legt uit: “Ondanks die trainingskampen heb ik mijn best gedaan om toch één van mijn kopmannen naar Essen te sturen. Een wedstrijd met zoveel geschiedenis verdient dat respect.”

De crosser wist dit seizoen in drie veldritten het tafellaken al naar zich toe te trekken. Vroeg in het crossseizoen was hij al de beste in de .2-wedstrijden van Eeklo, Waterloo en Pelt. Ook het aantal klasseringen in de top-3 is niet langer op één hand te tellen. Onlangs was hij nog de nummer twee in de Wereldbeker van Koksijde.

Naast Sweeck brengt Pauwels Sauzen-Bingoal ook Laurens’ broer Diether aan de start in Essen, net als Daan Soete, Dieter Vanthourenhout, Toon en Victor Vandebosch, Ryan Kamp en Jarno Bellens.

Dit artikel delen:

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.