Laurens Sweeck trekt sterke lijn door naar Waterloo

zaterdag 21 september 2019 om 09:02
Laurens Sweeck trekt sterke lijn door naar Waterloo

foto: Cor Vos

Laurens Sweeck heeft de goede lijn van Pauwels Sauzen-Bingoal in de Verenigde Staten weten door te trekken. In de Trek Cup van Waterloo, de .2-cross die wordt gezien als warming-up voor de Wereldbeker van zondag, kwam de Belg solo over de finish.

Pauwels Sauzen-Bingoal reisde met een goed gevoel af naar Waterloo na de eerste Wereldbeker in Iowa City, waar de ploeg met drie renners bij de beste vijf was geëindigd. Laurens Sweeck, dit seizoen al winnaar van de cross in Eeklo, had een goede start in de Trek Cup en kreeg door een valpartij achter hem een gaatje. Die voorsprong wist hij verder uit te diepen en hij hield vol tot de finale. Wel moest hij nog doorrijden om Nicolas Cleppe af te houden, maar de strijd was beslist.

Voor Cleppe restte de tweede plek, voor Felipe Orts. Steve Chainel en Corné van Kessel maakten de top-5 compleet. “Het was erg warm, maar de komende dagen wordt er regen verwacht”, zei Sweeck in een persrelaas van zijn ploeg. “De staat van het parcours zal waarschijnlijk dus nog veranderen. Het parcours vandaag was ook niet helemaal hetzelfde als dat van zondag: dat is nog iets lastiger.”

Vice-wereldkampioen mountainbiken Jolanda Neff won de cross bij de vrouwen. Met een veilige voorsprong van bijna veertig seconden kwam ze als eerste over de streep. Clara Honsinger werd tweede, Caroline Mani derde. Ellen van Loy was op de vijfde plek de beste Belgische. Ten slotte pakte Thibau Nys de veldrit bij de junioren, voor de Amerikaanse crossers Nick Carter en Andrew Strohmeyer.

Dit artikel delen:

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.

Wielernieuws

Materiaalzone

Populair