Laurens Sweeck: “We zaten de hele wedstrijd in pole-position”

zondag 8 september 2019 om 16:56
Laurens Sweeck: “We zaten de hele wedstrijd in pole-position”

Laurens Sweeck - foto: Cor Vos (archief)

Pauwels Sauzen-Bingoal domineerde vandaag in Eeklo de eerste cross op Belgische bodem. Laurens Sweeck sloeg in de slotronde toe en snoepte de zege af van zijn ploeggenoot Eli Iserbyt, die tweede werd.

“We zaten met veel volk vooraan. Het was zaak om je inspanning op het juiste moment in te zetten. Bij mij ging dat nog net”, kijkt hij terug in het flashinterview.

Sweeck bleef lang onder de radar, maar sloeg in de laatste passage door de zandbak zijn slag. “Ik wist dat daar het verschil het verschil moest worden gemaakt. Maar als Eli daar echt goed doorrijdt, is hij ook weg. Dan waren één en twee. Dat was nu ook het geval, maar dan andersom.”

Pauwels Sauzen-Bingoal kan terugkijken op een sterke wedstrijd. “Ik denk dat we de hele wedstrijd in pole-position zaten. We zaten altijd goed vertegenwoordigd vooraan. Dat is uiteindelijk beloond.”

Na een tegenvallende crosswinter vorig jaar weet Sweeck nu direct te winnen. “Ik trek me hier natuurlijk wel aan op, maar het seizoen is nog lang. Het is altijd mooi om met een overwinning te starten. Dat zal iedereen wel het liefste doen”, aldus Sweeck.

Hij vertrekt nu naar de Verenigde Staten voor de twee wereldbekercrossen. “Ik ben blij dat ik met een goed gevoel kan vertrekken naar de Verenigde Staten. Maar het zijn daar andere omlopen. Niet te vergelijken met deze. Hier verspeelden we veel krachten met de wind op parcours. Daarom ben ik lang niet in beeld geweest en heb ik tot het einde gewacht.”

Dit artikel delen:

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.