Laurens Sweeck winnaar van GP Jean-Pierre Monseré
Foto: Orange Pictures - Sportfoto
zaterdag 8 juli 2017 om 17:35

Laurens Sweeck winnaar van GP Jean-Pierre Monseré

In navolging van zijn andere veldritcollega’s, heeft ook Laurens Sweeck zijn kunnen op de weg bewezen. De 23-jarige Belg was de beste in de GP Jean-Pierre Monseré in Roeselare. Roy Jans en Jérôme Baugnies strandden op de dichtste ereplaatsen.

Sweeck reed op vier kilometer van het einde weg uit een groepje van een twintigtal renners en hield knap stand. Na Mathieu van der Poel, Wout van Aert, Toon Aerts, Gianni Vermeersch en ook Clément Venturini is hij al de zoveelste crosser in korte tijd, die met een zege aan de haal gaat.

Voor Sweeck is het zijn allereerste profzege op de weg. Afgelopen seizoen won hij in het veld wel de crossen in Neerpelt en Hasselt.

RIDE Magazine
3 Reacties
Sorteer op:
8 juli 2017 18:01
Sterke zege van hem. Volgt daarmee Boom op, die hier vorig jaar won.
8 juli 2017 18:44
Kon natuurlijk niet achterblijven na de winst van die andere crossers. Ik heb het idee dat de crossers beter meedraaien in de zomer met de profs dan een paar jaar geleden. Hoog niveau in de cross of zijn er gewoon meer .1 koersen in Vlaanderen waardoor het opvalt?

Van der Hoorn weer netjes top10, voor mij toch wel een beetje de revelatie bij Roompot. Een beetje op het laatst toegevoegd in het najaar en ik had mijn twijfels of hij het aan zou kunnen.
9 juli 2017 09:34
Het format en de afstand van die wedstrijden past perfect bij de betere veldrijders. Wedstrijden tot maximaal 200 km. Veldrijders koppelen weerstand aan explosiviteit. Daarenboven zijn ze in topvorm vooraleer er een paar weken de riem af te leggen na een drietal maanden opbouwtraining. Na een korte rust, ingezet na de nationale kampioenschappen op de weg, hervatten ze de training tweede helft juli. Sweeck heeft er blijkbaar voor gekozen nog een paar weken langer mee door te gaan, of heeft gekozen voor een andere opbouw.
Voor langere wedstrijden, genre de Vlaamse voorjaarsklassiekers en Parijs-Roubaix, kunnen allicht alleen de meest getalenteerden ook de overstap maken naar het veel langere en zwaardere trainingwerk. Daarbij denken we aan Mathieu Vd Poel, Van Aert, Toon Aerts.

Om te reageren moet je ingelogd zijn.