Laurens Sweeck wint bij afwezigheid Van Aert in Neerpelt
Foto: Marcel Koch
zaterdag 1 oktober 2016 om 14:59

Laurens Sweeck wint bij afwezigheid Van Aert in Neerpelt

Laurens Sweeck (ERA-Circus) heeft zijn eerste seizoenszege beet. Daags voor de Superprestige in Gieten, kwamen renners als Wout van Aert en Kevin Pauwels niet aan het vertrek en daar maakte de renner uit Schriek perfect gebruik van. Jens Adams hield de eer van Crelan-Vastgoedservice hoog met een tweede plek, Michael Vanthourenhout van Marlux-Napoleon Games werd derde.

Een dubbel begin van de wedstrijd voor Steylaerts-Verona, het gloednieuwe team van Bart Wellens: terwijl Marcel Meisen als snelste uit de startblokken schoot, miste kopman Gianni Vermeersch de eerste bocht. Op die manier dook hij als laatste het veld in en hij zou nooit meer vooraan geraken. Bij afwezigheid van wereldkampioen Wout van Aert voelden veel renners zich geroepen om vooraan het tempo te onderhouden. Aan het einde van de eerste ronde was Laurens Sweeck de eerste die een kloof van betekenis kon slagen, maar leeftijdsgenoot Michael Vanthourenhout gaf niet veel terrein prijs.

Sweeck en Vanthourenhout bleven elkaar de volledige eerste wedstrijdhelft in evenwicht houden en ook de Telenet-Fidea lions van Sven Nys hielden zich niet afzijdig. Eerst Tom Meeusen, later Thijs van Amerongen deden een poging om de jonge topfavorieten te verrassen, maar Sweeck sprong telkens meteen op het wiel. Echte verschillen konden zich op die manier niet vormen, waardoor er half koers nog liefst twaalf renners wiel in wiel rondreden. Te veel naar de zin van Jens Adams, die op vier ronden van het einde naar de leiding snelde en vol doortrok.

Toen Adams en Sweeck naar boven reden op een helling waar de rest van het deelnemersveld van de fiets moest, werd de kloof voor het tweetal definitief. Vanthourenhout probeerde nog de sprong te maken, maar zou daar niet in slagen. Ondanks een goede verstandhouding vooraan, kwam Sweeck op twee ronden van het einde plots alleen aan de leiding na een foutje van Adams in de zandbak. Het verschil tussen de twee schommelde constant tussen de vijf en tien seconden, maar Sweeck trok finaal aan het langste eind. Eerste Nederlander was Van Amerongen op plek vijf.

Soudal Classics: Neerpelt 2016
1. flag-be Laurens Sweeck (ERA-Circus)
2. flag-be Jens Adams (Crelan-Vastgoedservice)
3. flag-be Michael Vanthourenhout (Marlux-Napoleon Games)
4. flag-cz Michael Boros (ERA-Circus)
5. flag-nl Thijs van Amerongen (Telenet-Fidea)
6. flag-be Wietse Bosmans (Beobank-Corendon)
7. flag-de Philipp Walsleben (Beobank-Corendon)
8. flag-be Tom Meeusen (Telenet-Fidea)
9. flag-be Quinten Hermans (Telenet-Fidea)
10. flag-nl Stan Godrie (Rabobank)

RIDE Magazine
2 Reacties
Sorteer op:
1 oktober 2016 18:40
Aardige cross gezien. Is toch een stuk leuker zonder Van Aert.
1 oktober 2016 21:38
denk dat het morgen toch leuker wordt. meeste veldrijders niet gezien vandaag
matige startlijst hoor. en Sweeck gewoon de beste

Om te reageren moet je ingelogd zijn.