Laurens Sweeck zoekt naar die ene grote zege: “Bijna altijd val ik net naast het podium”
Laurens Sweeck won wel in Ardooie - foto: Cor Vos
woensdag 10 november 2021 om 14:57

Laurens Sweeck zoekt naar die ene grote zege: “Bijna altijd val ik net naast het podium”

Laurens Sweeck rijdt donderdag de Superprestige in Niel en verdedigt er zijn overwinning van vorig jaar. Dit jaar wil het nog niet lukken voor de crosser van Pauwels Sauzen-Bingoal. “Ik heb al veel goede wedstrijden gereden, maar dat vertaalde zich nog niet in overwinningen en podiumplaatsen”, vertelt hij.

“Bijna altijd val ik net naast het podium. Dat kan dus beter”, geeft Sweeck aan in een persbericht van de Superprestige. In Ardooie won hij dan wel, maar dat was zonder de concurrentie die er anders wel is. “Had ik één grote cross kunnen winnen, dan zat ik hier nu toch met een ander gevoel. Frustrerend is veel gezegd, maar die grote zege is het enige wat nu nog ontbreekt.”

Sweeck was een van de weinige fulltime crossers die ontbrak in de Verenigde Staten. “Ik sta nog altijd achter die beslissing om de wedstrijden in Amerika te skippen”, zegt hij. “Het vaderschap heeft daarin zeker een rol gespeeld. Alleen is het jammer dat ik een week na de stage in Mallorca ziek werd. Daardoor kon ik een tweetal weken onvoldoende trainen.”

“De naweeën van die ziekte speelden me op het EK (vijfde, red.) nog steeds parten, deze week heb ik terug het gevoel dat ik sneller recupereer en dat ik die periode achter mij kan laten”, vertelt Sweeck, die in Niel een parcours vindt dat hem goed past. “Hopelijk kan ik nog eens meedoen voor de overwinning. Al denk ik niet dat de anderen mij zomaar zullen laten rijden omdat ik dit seizoen wat meer in de schaduw sta.”

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.