Laurens ten Dam: “Afscheid nemen met een mooie teamprestatie”

maandag 7 oktober 2019 om 10:19
Laurens ten Dam: “Afscheid nemen met een mooie teamprestatie”

foto: Cor Vos

Laurens ten Dam trekt in goede vorm naar de laatste wedstrijden uit zijn carrière. Na zeventien seizoenen hangt de Nederlander zijn fiets immers aan de wilgen. Milaan-Turijn en de Ronde van Lombardije vormen het slotakkoord van zijn professionele wielerloopbaan.

“Ik heb het altijd al leuk gevonden om te koersen in Italië, en ik ben dan ook erg blij dat ik mijn carrière kan afsluiten met Milaan-Turijn, de oudste van de Italiaanse klassiekers, en de Ronde van Lombardije”, laat Ten Dam weten in een persrelaas van zijn ploeg CCC, waar Víctor De la Parte de beschermde renner is in het vijfde en laatste wielermonument van het seizoen. “Het zal erg leuk worden en ik denk dat we voor beide wedstrijden een goede ploeg hebben.”

De 38-jarige Nederlander reist naar Italië door vanuit Kroatië, waar hij meedeed aan de CRO Race. “Daar hebben we goed gekoerst en ik denk dat de afgelopen zes dagen met volop koers de perfecte voorbereiding was voor de laatste wedstrijden van het seizoen. Lombardije heb ik slechts eenmaal eerder uitgereden, maar ik denk dat ik de juiste vorm heb om er nog eens te finishen en daarna mijn afscheid te vieren. Hopelijk kan ik afscheid nemen met een mooie teamprestatie.”

Selectie CCC voor de flag-it Ronde van Lombardije 2019
flag-pt Amaro Antunes
flag-es Víctor De la Parte
flag-de Simon Geschke
flag-be Serge Pauwels
flag-us Joey Rosskopf
flag-nl Laurens ten Dam
flag-at Riccardo Zoidl

Dit artikel delen:

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.