Laurent Evrard eindwinnaar Ronde van Marokko

maandag 15 april 2019 om 08:12
Laurent Evrard eindwinnaar Ronde van Marokko

Laurent Evrard in actie tijdens de Tour of Norway in 2014 - foto: ASO (archief)

De 28-jarige Laurent Evrard heeft de Ronde van Marokko op zijn naam geschreven. De Belg van het Algerijnse Sovac greep in de derde rit de macht en stond deze uiteindelijk niet meer af. Met Abram Stockman (Tarteletto-Isorex) op plaats vier en Thomas Joseph (Tarteletto-Isorex) op plek negen eindigden er bovendien nog twee Belgen in de top-10 van het klassement.


De Ronde van Marokko kende maar liefst tien etappes dit jaar. Evrard is de opvolger van David Rivière, die vorig jaar met minimaal verschil voor Alexey Vermeulen eindigde. Grote slokop was toen Jakub Mareczko met maar liefst zes ritzeges. Dit jaar werden de etappes wat beter verdeeld. Alleen Polychronis Tzortzakis wist twee etappes te winnen.

Naast het ritsucces van Evrard in de derde etappe, was er ook in de tweede rit reden tot juichen voor de Belgische wielerliefhebber. Toen was het Abram Stockman die namens Tarteletto-Isorex wist te winnen. Het is voor Evrard zijn tweede eindzege in een rittenkoers. Vorig jaar wist hij de Tour International de la Wilaya d’Oran te winnen voor ploeggenoot Davide Rebellin.

Dit artikel delen:

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.