Laurenz Rex verrast met top-tien in Roubaix: “Tempo van Van der Poel nekte me”
foto: Cor Vos
maandag 10 april 2023 om 09:27

Laurenz Rex verrast met top-tien in Roubaix: “Tempo van Van der Poel nekte me”

Laurenz Rex was zondag een van de verrassende namen in de top-tien van Parijs-Roubaix. De 23-jarige hardrijder kwam als negende over het streep in de velodroom. “Deze top-tien is een fantastische beloning voor Intermarché-Circus-Wanty”, zegt hij op de site van zijn ploeg.

Intermarché-Circus-Wanty begon furieus aan het seizoen, maar de laatste weken was er de nodige tegenslag. “Ondanks alle pech, de valpartijen en de ziektegevallen die ons team uitdunden, hebben we nooit opgegeven. We hebben als team laten zien dat we strijders zijn”, zegt Rex, die lange tijd meezat in een elitegroepje met onder meer Wout van Aert en de uiteindelijke winnaar Mathieu van der Poel.

“Ik voelde me de hele week al goed. Ik voelde dat ik klaar was om een goed resultaat te rijden in Parijs-Roubaix. Toen ik bij de favorieten zat na het Bos van Wallers, zei ik tegen mezelf dat ik zolang mogelijk bij hen moest blijven om een top-tienklassering te behalen.”

Rex moest met de toppers met nog zo’n vijftig kilometer voor de boeg laten gaan. “Het tempo van Mathieu van der Poel op Mons-en-Pévèle nekte me, waarna ik in de achtervolging ging met Walscheid. We hebben nooit getwijfeld en reden samen naar Roubaix. Ik ben heel trots op mijn top-tienplaats in deze wedstrijd, mijn favoriete wedstrijd. En ik ben ook enorm blij voor het team.”

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.