Lavreysen sprint naar goud in Manchester, twee Nederlanders op Keirin-podium
Harrie Lavreysen (boven, archief)
zaterdag 11 november 2017 om 23:06

Lavreysen sprint naar goud in Manchester, twee Nederlanders op Keirin-podium

De Nederlandse baanwielrenners kenden een succesvolle tweede dag van de wereldbeker in Manchester. Harrie Lavreysen pakte goud op het onderdeel Sprint door Mateusz Rudyk (Polen) in twee heats te verslaan. Het is voor de 20-jarige Brabander zijn eerste individuele gouden medaille tijdens een wereldbekerwedstrijd.

Lavreysen kreeg gisteren te horen dat hij op het aanstaande Wielergala kans maakt op de Gerrie Knetemann Trofee, de prijs die uitgereikt wordt aan het grootste Nederlandse wielertalent. Matthijs Büchli (BEAT Cycling Club) had zich geplaatst voor de halve finale op de sprint, maar hij kwam in de tweede heat van zijn halve finale tegen Lavreysen hard ten val. Hij kon daardoor niet strijden om het brons, dat automatisch naar Matthew Glaetzer uit Australië ging.

Op het Omnium werd de Nederlander Roy Pieters zesde, op 56 punten achterstand van winnaar Benjamin Thomas.

Bizarre Keirin
Op het onderdeel Keirin was er voor twee Nederlandse vrouwen een medaille, al ging dat niet zonder slag of stoot. Shanne Braspennincx (Nederlandse selectie) en Laurine van Riessen (baanploeg Matrix) pakten achter de Duitse Kristina Vogel respectievelijk zilver en brons. De Australische Stephanie Morton kwam door een touché met het achterwiel van Vogel ten val. Daarbij kwamen Simona Krupeckaite en Fatehah Mustapa ten val; Braspennincx kon de val ontwijken en Van Riessen wist met het nodige kunst- en vliegwerk levend uit het slagveld te komen.

Op het onderdeel Koppelkoers voor vrouwen eindigden landgenoten Mylene de Zoete en Nina Kessler als elfde. Thuisrijdsters Barker en Archibald wisten wereldkampioenen D’hoore en Kopecky te verslaan in de strijd om het goud.

Bekijk hier de gouden sprint van Harrie Lavreysen:

Bekijk hieronder het incident in de Keirin-finale bij de vrouwen

RIDE Magazine
1 Reacties
Sorteer op:
11 november 2017 23:12
Indrukwekkend verschil van Lavreysen. En wat een knotsen van bovenbenen heeft die Vogel :O

Om te reageren moet je ingelogd zijn.