‘Lawrence Naesen herenigd met broer Oliver bij AG2R La Mondiale’

maandag 8 juli 2019 om 10:39
‘Lawrence Naesen herenigd met broer Oliver bij AG2R La Mondiale’

foto: Cor Vos

Lawrence Naesen verlaat na twee seizoenen Lotto Soudal voor AG2R La Mondiale, waar hij een tweejarig contract tekent. Dat meldt Het Nieuwsblad. Bij de Franse ploeg treft hij zijn broer Oliver, die bij de ploegleiding om versterking had gevraagd.

Naesen (26) is aan zijn tweede jaar bij Lotto Soudal aan de slag, maar lijkt de Belgische formatie aan het einde van het seizoen de rug toe te keren. De sprinter wordt namelijk gelinkt aan AG2R La Mondiale, waar ook broer Oliver onder contract staat. Die had bij de ploegleiding gepolst voor versterking. Tiesj Benoot bleek financieel onhaalbaar, waarna Oliver Naesen dan zijn broer tipte.

Onlangs proefden de broers Naesen al aan de nieuwe samenwerking, toen zij in Halle Ingooigem ploegmaats waren in een nationale selectie. “Dat is al van 2013 geleden. In mijn allereerste jaar dat ik koerste, reed ik samen met Oli bij het Van der Vurst Cycling Team (een regionale Oost-Vlaamse ploeg). Tof dat we nog eens ploegmaats zijn”, lachte Lawrence toen.

Stijn Vandenbergh
Meer contractnieuws rond AG2R La Mondiale: de overeenkomst van Stijn Vandenbergh bij de Franse ploeg loopt af, maar de 35-jarige renner zou nog graag één seizoen doorgaan en zich volledig focussen op de Vlaamse voorjaarsklassiekers. Ook zijn werkgever zou daar oren naar hebben.

Dit artikel delen:

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.

Populair

Wielernieuws

Materiaalzone