Lawrence Naesen start met dubbel doel in Tour of Norway

Lawrence Naesen start met dubbel doel in Tour of Norway

©Cor Vos

maandag 27 mei 2019 om 16:53
Interview

Lawrence Naesen, de twee jaar jongere broer van Oliver, won vorige week een kermiskoers in Verrebroek. Morgen gaat hij van start in de Tour of Norway. “Enerzijds in dienst van kopmannen Tim Wellens en Bjorg Lambrecht. Anderzijds hoop ik me zelf een paar keer te mengen in eventuele massasprints.”

Naesen (26) is aan zijn tweede jaar bij Lotto Soudal aan de slag. Vorige week zondag pakte hij zijn allereerste zege in dat roodwitte shirt. “Verrebroek is maar een kermiskoers, maar het was toch geestig nog eens een finale naar mijn hand te kunnen zetten. Winnen is leuk, en dat wil ik vooral niet afleren. Wat mij betreft, mag er dit seizoen nog wel eentje bij.”

Zwitserland
Al wordt dat de eerstvolgende weken niet gemakkelijk, beseft Naesen. Met respectievelijk de Ronde van Noorwegen, de Hammer Series in Limburg en de Ronde van Zwitserland op het menu. “Klopt. Maar ik ben wel bijzonder tevreden met dat programma. Het is van zulke wedstrijden dat je als renner sterker wordt. Mocht ik daar eind dit seizoen nog de Vuelta kunnen aan toevoegen, zou het echt super zijn. Ik wil dolgraag eens van start in een grote ronde.”

Maar eerst deze zomer dus, met vanaf morgen de Ronde van Noorwegen, waarin Lotto Soudal met een sterk zestal van start gaat. “Tim Wellens mikt op het eindklassement en is onze uitgesproken kopman”, vertelt Naesen. “Maar Bjorg Lambrecht toonde het voorbije weekend in de Hammer Series dat ook hij alweer goed in vorm is. Bjorg behaalde overigens in Noorwegen zijn eerste profzege. Ik was hier ook, maar viel net die week uit met klierkoorts.”

Sprinten
Naast die helpersrol, heeft Lawrence in Noorwegen ook wel wat persoonlijke ambitie. Hij is geen topsprinter, maar slaagt er meestal wel in zich te plaatsen. “Ik ben absoluut geen rasspurter. Maar als ik me in de sprint in een bepaalde positie kan wringen, moet ik in principe niet veel terrein meer prijsgeven. Integendeel, ik maak dikwijls nog enkele plaatsjes goed. Zo pakte ik dit jaar al een aantal ereplaatsen”, gaat Naesen voort. “Ik eindigde onder meer in de top tien in de Bredene Koksijde Classic, Frankfurt en Nokere.  Als we dan toch geen échte sprinter mee hebben, kan ik maar beter zelf mijn kans gaan.”

De Oost-Vlaming vertoeft overigens al een paar dagen in Stavanger en omgeving. Het voorbije weekend maakte hij deel uit van het team dat achtste werd in de Noorse Hammer Series. “Tim en Bjorg deden het fantastisch in de klimrit op vrijdag, wat ons daarin een tweede plaats opleverde. Zelf kwam ik voor het eerst in actie in de sprintetappe, maar ik moest jammer genoeg snel van fiets wisselen en kwam in het tweede deel van de groep terecht. Het kalf was al verdronken. Gisteren was ik er ook bij in de afsluitende ploegentijdrit. Leuk om daar eens van te proeven. Ik heb veel bijgeleerd. Wát?  Dat het een verdomd lastige discipline is en dat er nog heel wat werk aan de winkel is…”

Dit artikel delen:

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.