Lawrence Naesen na lange dag vooruit in Giro: “Was geen vakantietripje”
foto: Cor Vos
woensdag 18 mei 2022 om 08:16

Lawrence Naesen na lange dag vooruit in Giro: “Was geen vakantietripje”

Lawrence Naesen was tijdens de tiende etappe van de Ronde van Italië een van de vroege vluchters. Samen met Alessandro De Marchi en Mattia Bais kleurde de Belg de koers door lange tijd voor het peloton uit te rijden. “Het was misschien een mooie dag midden het peloton, maar voorin de koers was het geen vakantietripje”, zei de renner van AG2R Citroën na afloop, aldus Belga.

“Ik was één van de eerste renners die aanviel”, begon Naesen het verhaal over zijn koers. “Maar uiteindelijk volgden er slechts twee. Het eerste uur gingen we voluit om een zo groot mogelijke voorsprong uit te bouwen. Daarna bleven we op het gaspedaal duwen om met ons drieën zo ver mogelijk te raken. Uiteindelijk was het een mooie ontsnapping in toch wel een grote ronde. Ik hoop dat in deze Giro nog te kunnen doen.”

Voor Naesen en vluchtgenoot Bais zat het avontuur er op vijfentwintig kilometer voor de streep op, Alessandro De Marchi bleef nog vijf kilometer tegenstribbelen. Met drie man was het echter van start af aan een moeilijke missie. “De droom was om met een ontsnapping van acht tot tien naar de finish te gaan. Ik had zo’n beetje gehoopt op hetzelfde scenario als vorig jaar in de etappe na de rustdag”, aldus Naesen, die in de desbetreffende Strade Bianche-rit naar Montalcino tiende werd.

“Toen kreeg de vroege vlucht wel een kans, maar deze keer was dat niet het geval. Ik hoopte dat we weg zouden geraken met een groep van acht of tien renners, maar toen ik aanviel, kreeg ik slechts twee renners met me mee. Dan wordt het moeilijk.”

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.