Lawrence Naesen strijdt voor Giroselectie in Romandië: “Het wordt afzien”
Foto: Cor Vos
Niels Bastiaens maandag 26 april 2021 om 17:00

Lawrence Naesen strijdt voor Giroselectie in Romandië: “Het wordt afzien”

Interview Lawrence Naesen is stilaan aan de beterhand. De 28-jarige Waaslander heeft er na een val in Kuurne-Brussel-Kuurne allesbehalve een gemakkelijk voorjaar opzitten, maar mag nu toch hopen op een Giroselectie.

Drie ribben gebroken, dat was het verdict voor Naesen na zijn valpartij in Kuurne-Brussel-Kuurne. Einde voorjaar, zou je denken, maar nog geen vierentwintig dagen later stond de jongere broer van Oliver alweer aan de startlijn van Brugge-De Panne. “Zo zit een atleet in elkaar, hé”, repliceert Naesen. “Ik wilde er alles aan doen om de Ronde van Vlaanderen te halen. Daar wilde ik er zo graag weer bij zijn. Zeker omdat ik me echt goed voelde tot die val. In de Omloop ging ik over alle klimmetjes met de eerste groep, ik was klaar voor het voorjaar. Dat geef je niet zomaar op.”

Maar de weg naar die Ronde verliep niet zonder slag of stoot. “Bij elke ademhaling op de fiets had ik pijn. Ik heb geprobeerd die pijn wat te verlichten met wat taping. Maar het is uiteindelijk maar een plakker die je op uw gebroken ribben plakt. Dat helpt een beetje, maar is ook geen wondermiddel, hé. Uiteindelijk heb ik nog tot de Ronde van Vlaanderen gesukkeld met mijn ribben, waarvan er eentje in drie stukken was gebroken. Sindsdien ben ik aan de beterhand.”

“De fysieke achterstand die je in die tussenperiode oploopt, is quasi onoverbrugbaar”, vertelt Naesen nog. “De jongens waar je mee kon wedijveren in de Omloop Het Nieuwsblad, hebben intussen Tirreno-Adriatico of Parijs-Nice en heel wat andere klassiekers in de benen. Op dat moment zat ik thuis in mijn zetel en ging mijn conditie meer en meer achteruit. Dat voel je direct wanneer je dan weer in competitie komt, zeker wanneer je diep moet gaan.”

Afzien in Romandië
Intussen is Naesen aan de beterhand. AG2R Citroën zette hem op de voorlopige startlijst van de Ronde van Romandië en de Giro, maar zeker is alles nog niet. “Mijn plekje voor de Giro is nog een beetje afhankelijk van wat er gebeurt in Romandië. De selectie is half gemaakt, maar nog niet honderd procent. Maar normaal gezien komt het wel goed. Ik zou samen met Andrea Vendrame zelfs de sprints mogen doen in de Giro, want Clément Venturini stopt ermee na Romandië.”

Voelt de ex-winnaar van de GP Wase Polders en Ruddervoorde Koerse zich dan conditioneel klaar voor al dat labeur? “Het wordt goed afzien, maar ik hoop terug uit Romandië te komen met een beter vormpeil. Ik ben alleszins op de goede weg. Kort na de Scheldeprijs ben ik op stage vertrokken, waar ik voor het eerst zonder tape op de ribben heb kunnen trainen. Voor het ‘kopke’ was dat heel positief. Dan kom je met goede moed terug. Ik heb zin om er weer in te vliegen.”

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.