LBL: Qhubeka ASSOS, Alpecin-Fenix en Arkéa-Samsic hebben ploeg klaar

vrijdag 23 april 2021 om 20:26
LBL: Qhubeka ASSOS, Alpecin-Fenix en Arkéa-Samsic hebben ploeg klaar

De jonge Ben Tulett maakt indruk - foto: Cor Vos

Verschillende ploegen hebben hun selectie voor Luik-Bastenaken-Luik al bekendgemaakt. Ook Qhubeka ASSOS, dat met o.a. Sergio Henao, Domenico Pozzovivo en Simon Clarke aantreedt, Alpecin-Fenix, met revelatie Ben Tulett en Arkéa-Samsic hebben hun team compleet.

“Luik-Bastenaken-Luik is de oudste – en als de zon schijnt – een van de mooiste klassiekers ter wereld”, stelt Aart Vierhouten, ploegleider van Qhubeka ASSOS. “Ook is het een van de zwaarste. Een klim als La Redoute omhoog rijden met 220 kilometer in de benen vraagt uitzonderlijke kracht om succesvol te zijn.”

“Sergio en Domenico hebben allebei voorheen een top 10-klassering hier behaald en ook Simon heeft veel ervaring met deze wedstrijd”, gaat de Nederlander verder. “Kortom, we hebben de kwaliteit en ervaring in huis naast de jongere jongens en Fabio Aru, die zijn eerste La Doyenne rijdt. Hierdoor kunnen we met positieve ambities aan deze wedstrijd beginnen.”

Qhubeka ASSOS voor flag-be Luik-Bastenaken-Luik 2021
flag-it Fabio Aru
flag-be Sander Armée
flag-us Sean Bennett
flag-au Simon Clarke
flag-co Sergio Henao
flag-au Robert Power
flag-it Domenico Pozzovivo


Alpecin-Fenix eindigde vorig jaar met Mathieu van der Poel zesde in Luik-Bastenaken-Luik, maar de Nederlander is er nu niet bij. Het is vooral uitkijken naar de verrichtingen van de pas 19-jarige Ben Tulett. De Brit maakte de afgelopen week indruk met een zeventiende plek in de Amstel Gold Race en een twaalfde in de Waalse Pijl op de Muur van Hoei.

Alpecin-Fenix voor flag-be Luik-Bastenaken-Luik 2021
flag-be Jimmy Janssens
flag-be Xandro Meurisse
flag-it Kristian Sbaragli
flag-gb Ben Tulett
flag-be Otto Vergaerde
flag-be Louis Vervaeke
flag-de Philipp Walsleben


Bij Arkéa-Samsic is Warren Barguil de kopman. De Franse klimmer was vorig jaar negende in LBL, nadat hij in 2016 ook al eens als zesde over de streep kwam. Woensdag in de Waalse Pijl kwam hij als vijfde boven op de steile Muur van Hoei, achter Julian Alaphilippe, Primož Roglič, Alejandro Valverde en Michael Woods, maar voor Tom Pidcock, David Gaudu en Richard Carapaz.

Arkéa-Samsic voor flag-be Luik-Bastenaken-Luik 2021
flag-fr Warren Barguil
flag-fr Thibault Guernalec
flag-fr Kévin Ledanois
flag-pl Lukasz Owsian
flag-fr Laurent Pichon
flag-fr Alan Riou
flag-it Diego Rosa

Dit artikel delen:

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.

Populair

Wielernieuws

Materiaalzone