dinsdag 4 juli 2023 om 18:17

Lead-out Danny van Poppel sprint naar zesde plek: “Jakobsen viel recht voor me”

Video Danny van Poppel moest in de vierde etappe eigenlijk zijn ploeggenoot Jordi Meeus naar een goede uitslag piloteren, maar de Nederlander kreeg na een akkefietje in de laatste kilometer een vrijbrief om zelf te sprinten. Van Poppel wist zich te plaatsen en kwam uiteindelijk als zesde over de streep.

De nieuwe Tourspecial van RIDE Magazine is een must-have voor echte wielerfans! Onze nieuwe 236 pagina’s dikke zomer-editie is de meest complete Tourgids van deze zomer en staat vol met schitterende wielerverhalen over o.a. Tadej Pogacar, Remco Evenepoel, Fabio Jakobsen, Gio Lippens, Christian Prudhomme en Charlotte Kool. Verzeker je van een heerlijke sportzomer en bestel hem nu online voor slechts € 9,95. Wil je RIDE extra voordelig ontvangen? Neem dan nu een abonnement en ontvang 20% korting!

Na afloop keek Van Poppel met WielerFlits terug op een zeer chaotische finale, die werd ontsierd door enkele valpartijen. De renner van BORA-hansgrohe ging zelf ook nog bijna onderuit. “Fabio Jakobsen viel recht voor me. We knalden tegen elkaar op, maar ik kon daarna nog net de fiets van Fabio ontwijken. Ik ben al lang blij dat ik zelf niet gevallen ben. Het lijkt wel alsof een sprint niet normaal kan verlopen…”

“Jordi reed echter wel over de fiets van Fabio heen. Hij bleef gelukkig overeind, maar ik kreeg in de radio te horen dat ik moest sprinten. In win hier wel liever als een goede lead out-man, maar het is niet anders. Ik ben op zich al blij met het resultaat.”

Van Poppel was voor het opdraaien van het racecircuit van Nogaro overigens al op zijn hoede. “Er gebeurde vandaag echt heel veel. Ik weet dat de bochten op een raceparcours echt supersnel zijn en dat je bijna niet kunt opschuiven. We zaten eigenlijk super geplaatst, maar voor me viel dus Fabio.”

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.