Lefevere: “36-plussers krijgen van mij geen contract voor twee jaar”
foto: Cor Vos (archief)
donderdag 27 juni 2019 om 08:51

Lefevere: “36-plussers krijgen van mij geen contract voor twee jaar”

Patrick Lefevere stelt in de onderhandelingen met Philippe Gilbert (36) over een nieuw contract duidelijke lijnen. De ploegbaas van Deceuninck-Quick-Step vindt Gilbert te oud voor een meerjarige verbintenis. “36-plussers krijgen van mij geen contract voor twee jaar”, zegt Lefevere tegen HLN.

Dries Devenyns heeft net zijn contract verlengd. Hij wordt volgende maand 36. Ook hij wilde twee jaar bijtekenen. Hij krijgt maar één jaar en hij begrijpt dat”, voegt de Belgische manager daar aan toe.

‘Niet getrouwd’
Gilbert beschikt over een aflopend contract bij de sterrenformatie van Deceuninck-Quick-Step, nadat hij in 2017 overkwam van BMC. De onderhandelingen over een verlenging lopen nog, maar Lefevere wil Phil niet koste wat kost behouden. “Philippe moet zelf beslissen waar zijn toekomst ligt. Ik neem niets terug van mijn lof, maar hij is niet met mij getrouwd en ik niet met hem”, zegt de CEO.

“Dat Philippe zijn keuze over zijn toekomst zou laten afhangen van het feit of hij al dan niet de Tour rijdt voor ons, heb ik zelfs niet in overweging genomen”, aldus Lefevere. Woensdag werd bekend dat Waalse klassiekerspecialist niet geselecteerd is voor de Tour. Voor Gilbert was dat een verrassing.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.