Lefevere bevestigt dat Alaphilippe niet naar de Tour gaat ondanks succes in Giro
foto: Cor Vos
dinsdag 4 juni 2024 om 08:13

Lefevere bevestigt dat Alaphilippe niet naar de Tour gaat ondanks succes in Giro

Julian Alaphilippe liet in januari al weten dat hij dit jaar niet van start zal gaan in de Tour de France. Zijn goede Giro d’Italia zou daar echter weleens verandering in kunnen brengen, dacht men. Maar de Fransman wil zijn oorspronkelijke programma – met de Olympische Spelen in Parijs als ultieme doel – niet meer omgooien. Dat bevestigt Patrick Lefevere in gesprek met L’Équipe.

“Ik heb hem gebeld op de avond van zijn ritzege in de Giro”, aldus Lefevere. “Hij vertelde me dat hij zich kon voorstellen dat mensen aan hem zouden denken voor de Tour, maar dat hij er niet zou willen starten wegens andere doelstellingen. Hij verzekerde mij dat hij ons besluit zou respecteren omdat wij zijn werkgever zijn, maar ik kan me geen moment voorstellen dat ik hem zou dwingen aan de start te verschijnen. We hebben als ploeg nog nooit iemand tot iets gedwongen.”

“Bovendien begrijp ik dat Julian Parijs op het oog heeft”, aldus Lefevere. “Dit kan zomaar zijn laatste kans zijn om te winnen op de Olympische Spelen, en dat in eigen land. Waarom hem die kans ontnemen?”

Alaphilippe kende, mede door een breuk in zijn kuitbeenkop, een moeizaam voorjaar. In de Giro d’Italia leefde de tweevoudig wereldkampioen echter weer helemaal op. Hij koos talloze keren de aanval en werd uiteindelijk uitgeroepen tot meest strijdlustige renner van de ronde. Die strijdlust leverde hem ook de zege op in de twaalfde etappe naar Fano.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.