Lefevere blijft geloven in Kittel: “Maar hij is fragiel”
foto: Cor Vos
donderdag 9 mei 2019 om 16:22

Lefevere blijft geloven in Kittel: “Maar hij is fragiel”

Het gaat niet goed met Marcel Kittel: vandaag werd bekend dat het contract van de Duitse sprinter bij Katusha-Alpecin per direct is ontbonden. Toch gelooft teammanager Patrick Lefevere nog in zijn voormalige poulain. “Hij is nog altijd de snelste sprinter ter wereld, maar hij is ook erg fragiel”, zo vertelt hij aan Cyclingnews.

Lefevere kan het weten, want de ex-renner gaf Kittel eind 2015 een nieuwe kans. De Duitser had net een rampseizoen bij Giant-Alpecin achter de rug, maar onder de vleugels van Lefevere wist Kittel weer op te bloeien. Zo won hij in twee jaar tijd maar liefst 26 wedstrijden, waaronder zes etappes in de Tour de France.

“We wisten echter bij het aantrekken dat hij erg fragiel was”, is de teammanager openhartig. “Daarom maakte hij zijn debuut in de Dubai Tour, waar er totaal geen druk was om te presteren. Hij won uiteindelijk twee etappes en het eindklassement, waardoor het vertrouwen weer terugkwam.”

“Hij is nog altijd de snelste sprinter”
“Hierdoor konden we een flink aantal wedstrijden winnen.” Kittel vertrok na twee seizoenen echter naar Katusha-Alpecin, maar bij de Zwitserse ploeg ging het van kwaad tot erger. Dit seizoen won hij nog de Trofeo Palma, maar het bleek slechts een uitschieter. “Toch kan het nog niet over zijn met hem”, aldus Lefevere.

“Hij is niet geblesseerd en heeft geen domme dingen gedaan. Hij is in mijn ogen nog altijd de snelste sprinter ter wereld. Natuurlijk, alles moet goed gaan bij Marcel, maar fysiek gezien is hij nog altijd de snelste. Je moet gewoon de reden vinden van zijn mindere presteren, om het vervolgens te adresseren.”

Hereniging op komst? 
De vraag is wat de toekomst brengt voor Kittel. Zelf gaf de 30-jarige renner aan een pauze in te lassen. “Ik ga nadenken over mijn doelen en plannen maken voor de toekomst.” Ligt die toekomst toevallig bij Deceuninck-Quick-Step? “Ik heb het nieuws pas vernomen. Het is veel te vroeg om over een transfer na te denken”, zo besluit Lefevere.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.