Lefevere deed kopmannen nog geen voorstel: “Weet graag over welk budget ik beschik”
Patrick Lefevere - foto: Cor Vos
zaterdag 25 mei 2019 om 11:20

Lefevere deed kopmannen nog geen voorstel: “Weet graag over welk budget ik beschik”

Rijden Julian Alaphilippe en Elia Viviani volgend jaar nog in het tenue van Deceuninck-Quick Step? De laatste tijd doen er diverse geruchten de ronde dat beide renners, die allebei eind contract zijn, volgend jaar ergens anders hun brood zullen verdienen. Daarbij worden grote geldbedragen als mogelijk salaris genoemd. Patrick Lefevere zegt in gesprek met Het Laatste Nieuws dat hij geen weet heeft van zulke monsterbedragen. De ploegbaas is wel in gesprek met de twee, maar hij heeft ze zelf nog geen voorstel heeft gedaan.

Twee miljoen voor Elia Viviani en zelfs vier miljoen voor Julian Alaphilippe. Ja, er doen miljoenenbedragen de ronde, dat is ook Lefevere niet ontgaan. “Ik ben aan het spreken met Julian Alaphilippe. Ik heb dat bedrag niet gehoord”, zegt de Belgische ploegbaas. “En als het waar is dat Viviani bij BORA-hansgrohe twee miljoen kan verdienen, dan mag hij van mij onmiddellijk vertrekken. Ik heb niet veel zin om daar iets over te zeggen. Het klopt allemaal niet”, stelt hij.

Zelf wil de 64-jarige Lefevere de twee ook graag nog een aanbod doen. Maar voor hij dat kan doen moet de drukbezette ploegmanager eerst langs bij Specialized, de fietsensponsor van het team, om de contractverlenging af te ronden. “Dat had normaal vorige week moeten gebeuren, tijdens de Ronde van Californië. Maar ik was twee dagen ziek en ik heb de afspraak verzet.”

Pas daarna zal Lefevere zich weer bezig houden met contractbesprekingen. “Ik weet graag over welk budget ik beschik, voor ik mijn geld begin uit te delen.”

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.