Lefevere gaat met pensioen, maar blijft ploegbaas

donderdag 5 december 2019 om 09:14
Lefevere gaat met pensioen, maar blijft ploegbaas

foto: Cor Vos

Patrick Lefevere denkt langzaam aan stoppen. De ploegbaas van Deceuninck-Quick-Step geeft aan vanaf 1 februari 2020 met pensioen te gaan, maar hij blijft nog wel werkzaam bij de ploeg. “Ik mag doen wat ik wil”, zegt Lefevere tegen HLN.

Begin januari bereikt Lefevere in België de pensioengerechtigde leeftijd van 65 jaar. “Ik had in januari 2019 met pensioen kunnen gaan, maar ik heb geweigerd. Ik ga het nu niet laten liggen”, aldus de manager.

Tom Boonen
Voor Lefevere is ook zijn opvolging een zoektocht de komende periode. “Ik heb gelezen dat Tom Boonen geïnteresseerd is. Hij heeft ook gezegd dat het nog niet voor meteen was. Tom zou het wel kunnen, met zijn flair en charisma. Ik heb een contract dat afloopt in december 2021, met nog een paar opties. Het zal niet één persoon zijn, die mij opvolgt. Het is een job voor twee of drie mensen”, zegt Lefevere.

Boonen en Lefevere – foto: Cor Vos

“Ik wil absoluut vermijden dat ze zeggen: ‘Is die oude daar weer?’ Ik wil niet in de weg lopen”, zegt de man die al twintig jaar aan het roer staat van de WorldTour-ploeg. “Ik voel me niet oud. Soms wel, wanneer ik te lang heb uitgezeten ’s nachts. […] Ik zie een rol als voorzitter van de raad van bestuur wel zitten. Dat ik wel advies geef, maar niet meer de dagelijkse verplichting voel om toch naar de koers te gaan.”

Dit artikel delen:

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.