Lefevere geeft nog geen duidelijkheid over toekomst Quick-Step Floors
foto: © Etixx - Quick-Step / Tim de Waele
woensdag 17 mei 2017 om 10:41

Lefevere geeft nog geen duidelijkheid over toekomst Quick-Step Floors

Patrick Lefevere is nog in het ongewisse over de toekomst van zijn Quick-Step Floors ploeg. De Belgische formatie boekte dit seizoen de meeste zeges (27) van alle ploegen ter wereld, maar vooralsnog heeft de ploeg geen duidelijkheid voor komend seizoen. Dat schrijft Belga

Bezoek aan Californië
Lefevere was eerder deze week in de Verenigde Staten om te praten met Specialized, dat in Amerika haar hoofdkwartier heeft. Wat er besproken is, laat de excentrieke Belg in het midden. “Ik kan nog altijd geen groot nieuws melden. Er lopen gesprekken, maar voorlopig kan ik niet met nieuws naar buiten komen”, aldus Lefevere. Begin april zei hij in Extra Time Koers nog dat zijn deadline voor de Tour de France ligt. “Mijn deadline is 30 juni, dan hou ik de eer aan mezelf. De gesprekken gaan wel de goede richting uit, maar ik ga niet kraaien dat het in orde is.” Geldschieter Zdeněk Bakala zei eerder al garant te staan voor 2018.

RIDE Magazine
12 Reacties
Sorteer op:
17 mei 2017 11:14
Als Bakala garant staat voor 2018 dan is er toch al duidelijkheid over volgend seizoen?
@hoofdisvrij ik denk dat ze nog wel een andere sponsor willen ook. En dan moet geen probleem zijn als ploeg met meeste succes
17 mei 2017 11:50
Specialized zet in op Sagan. Dat gaat ten koste van het budget voor QS. Kleinere merken zoals Merkx zullen niet kunnen bieden wat Speci kan.
Is dus m.i. afwachten of er een groot merk in zee wil met Lefevre. Je zou kunnen denken aan Cube.
17 mei 2017 11:55
@Random
De meest succesvolle ploeg zal wel een redelijk groot sponsorbudget nodig hebben. Niet elke sponsor kan dat missen, dus juist hun succes zóu een probleem kunnen opleveren.

Misschien dat Lidl wel wat prominenter wordt.
17 mei 2017 12:16
Het budget van QST is lager dan ploegen zoals SKY en BMC, maar inderdaad zal wel rond de 20 miljoen zijn hun budget en dus niet zo makkelijk om een geschikte sponsor te vinden. Alhoewel de ploeg wel zorgt voor de nodige publiciteit en naambekendheid.
17 mei 2017 13:10
Zeg niet dat komt wel goed. Kent u de ploeg HTC -High Road nog ? Beste ploeg van dat moment kon geen sponsor vinden .
17 mei 2017 13:27
@Har
Cube zit al aan Wanty, en de fietsen zijn nu betaalbaar met een mooie afmontage. Mochten ze naar QS gaan dan worden de fietsen ook een stukje duurder en dan is het nog maar de vraag of die fietsen veel verkocht worden zoals nu.
17 mei 2017 15:01
@cadellie: Wanty is geen WT ploeg, en grootste concurrent Canyon heeft toch maar liefst 2 ploegen in de WT. Doet heel wat voor je zichtbaarheid. Verder heeft sponsoring echt geen invloed op de prijs van een fietsje in de winkel. Zeker niet met de aantallen die Cube in de markt wegzet in hun hoofdsegment.
17 mei 2017 15:07
Tekenend voor de belabberde toestand waarin het wielrennen zich al enkele decennia bevindt. Zo'n sterke, mooie, stabiele ploeg die al jarenlang het wielrennen kleurt, dreigt te verdwijnen. Doet me sterk denken aan HTC. Paradoxaal hoe Quick Step hier op Wielerflits vaak verketterd wordt, terwijl het één van de weinige old style ploegen is die weet wat het woord "koersen" inhoudt.
17 mei 2017 15:25
@Har77
Zeg dat maar niet te hard.
De meeste fietsen op het hoogste niveau zijn behoorlijk met prijs gestegen denk aan Merida? Sinds hun Lampre tijd en nu Bahrein...
17 mei 2017 15:29
Lefevere is een West-vlaming met alle g / h problemen vandien. Behoorlijk hilarisch dus dat uit het artikel blijkt dat hij zelf nog geen duidelijkheid heeft, terwijl de titel nu laat uitschijnen dat hij die nog niet wil geven. Prachtig dat Youri deze fonologische bijzonderheid op deze manier extra in de verf zet.
17 mei 2017 18:48
Toch opvallend dat Lefevre voor een ploeg die overal wint nog geen nieuwe sponsor heeft kunnen vinden. Normaal zou je verwachten dat zo'n ploeg toch makkelijker een nieuwe sponsor zou vinden, aan publiciteit en overwinningen geen gebrek.

Om te reageren moet je ingelogd zijn.