Lefevere hoopt op nieuw contract Alaphilippe: “Maar niet tot elke prijs”
foto: Cor Vos
donderdag 9 mei 2019 om 09:33

Lefevere hoopt op nieuw contract Alaphilippe: “Maar niet tot elke prijs”

Julian Alaphilippe loopt uit zijn contract bij Deceuninck-Quick-Step, maar ploegbaas Patrick Lefevere heeft na de klassiekers goede gesprekken gevoerd met de Fransman. “Alleen is de vraag of we elkaar vinden in een correct financieel voorstel, maar de wil is er om met elkaar verder te werken”, vertelt Lefevere aan Het Nieuwsblad.

“Julian weet wat hij aan ons heeft en wij ook wat we aan hem hebben, maar er is een verschil tussen een opwaardering van een contract met tienduizenden euro’s of met honderdduizenden. Ik hoop dat ik er met Julian straks uitkom, maar niet tot elke prijs”, aldus Lefevere.

Volgens Het Nieuwsblad hebben Total Direct Energie, waar een miljoenencontract zou klaarliggen, en Team Ineos zich niet officieel gemeld bij de manager van Alaphilippe. Wel zouden UAE Emirates en Bahrain Merida open staan voor de komst van de klassiekerrenner. Doordat kopmannen als Costa, Kristoff en Nibali uit hun contract lopen en mogelijk vertrekken, zou het budget toereikend moeten zijn om Alaphilippe te lokken.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.